Det står nu klart att Viskastrandsgymnasiet i Borås utsetts till Årets Transportskola – Till Anders Jonzons minne. Under den nationella konferensen – Skolforum 2015 fick en stolt Anna‐Lena Olsson Jacobsson från Viskastrandsgymnasiet ta emot den allra första utmärkelsen: Årets Transportskola – Till Anders Jonzons minne.

– Vi utbildar för eleverna, branschen och framtiden. Vi har tagit till oss TYAs statistik kring var bristerna finns och jobbar för att åtgärda detta. Vi satsar extra mycket på att ge eleverna så mycket praktisk kunskap som möjligt, säger rektor Anna-Lena Olsson Jacobsson.

Juryns motivering för årets vinnarskola är som följer:

Viskastrandsgymnasiet sätter eleverna i förarsätet, med verklighetsnära praktik, genomtänkt ämnesinfärgning, en högmotiverad personal och ett synnerligen aktivt programråd. Skolan står som ett föredöme för andra skolor när nya förare skall utbildas.

– Bakom utmärkelsen står TYA – Transportfackens Yrkes och Arbetsmiljönämnd med syftet att visa på hur många skolor med inriktning transport gör en stor insats med att utbilda framtidens lastbilsförare. Ett stort grattis till Viskastrandsgymnasiet! De stod ut i nomineringarna i år så det känns helt rätt att de vann juryns röster, säger Bill Rehn, Vd på TYA. Med denna nyinstiftade utmärkelse vill TYA driva på och uppmuntra skolor att öka kompetensen hos blivande lastbilsförare. De skolor som tilldelas utmärkelsen kan ses som förebilder att utveckla unga människor att bli anställningsbara, säkra och välutbildade inom yrket. säger Bill Rehn.