Riksbyggen förvärvade nyligen fastigheterna i kvarteret Viskaholm från Sten & Ström och AB Bostäder i Borås har därefter fått en förfrågan om vi vill vara med och utveckla området.

– Vi är mycket nöjda med att vi tillsammans med Bostäder i Borås får större resurser att långsiktigt utveckla hela området Viskaholm. Det öppnar också för att vi kommer att kunna erbjuda både hyresrätter och bostadsrätter i området, säger Tommy Prissberg, marknadsområdeschef på Riksbyggen.

Bostäder i Borås och Riksbyggen i Borås är båda samhällsbyggare och ser här en unik möjlighet att utveckla bostadsmarknaden i Borås tillsammans. Totalt innebär samarbetet trehundra nya bostäder i ett fint läge längs med Viskan.

– Riksbyggen är precis som vi en aktör som arbetar med samhällsbyggnad. Vi är båda långsiktiga och uthålliga, vi har båda ett intresse av att utveckla Borås, säger Sven Liljegren, vd för AB Bostäder i Borås.

Utvecklingen av Viskaholm är ett viktigt stadsbyggnadsprojekt där båda bolagen har en ambition att tillsammans med staden utveckla det närliggande området runt Krokshallstorget och delar av Krokshallsberget.

AB Bostäder i Borås är mycket glada att vi tillsammans med Riksbyggen nu får chansen att utveckla denna del av Borås centrum, till ett attraktiv kvarter med en mångfald av bostäder, restauranger, caféer och kontorslokaler. Nu kommer Borås äntligen få en inbjudande entré till citykärnan.