Efter 10 månader av förberedelser så var det igår dags för den stora invigningen av Quality Hotel Grand i Borås. 500 inbjudna gäster upplevde hotellet, de renoverade hotellrummen och njöt av god mat och dryck. Underhållningen stod Jenny Berggren, Mimi Werner och CMYK för.

Det var i maj 2015 som det blev klart att Petter Stordalens hotellkoncern Nordic Choice Hotels skulle ta över Grand i Borås. Sedan dess har hotellet förberetts för att bli del av koncernens hotellkedja Quality Hotel. Hotellrum har renoverats, nya tekniska system installerats och hela hotellet har gåtts igenom för att säkerställa så att de håller Qualitys höga kvalitetskrav. Totalt har det satsats 6 miljoner kronor de senaste 10 månaderna på hotellet.

Igår stod hotellet klart i sin nya gröna Qualityskrud och det var en stolt koncernchef som tillsammans med hotelldirektören hälsade gästerna välkomna till nya Quality Hotel Grand i Borås.

– Det är ytterst sällsynt som ett företag går in och köper tre stycken hotell i en och samma stad vid ett och samma tillfälle men så skedde här i Borås. Borås är ingen vanlig stad. Nordic Choice Hotels är inget vanligt företag. Vi två hör ihop och tillsammans med nya Quality Hotel Grand så kommer vi kunna göra någonting väldigt fantastiskt. Vi kommer locka nya människor till Borås. Vi kommer utmana de andra hotellen i stan om att ha den bästa service och ge de bästa gästupplevelserna. Idag släpper vi på allvar loss det här hotellet och väntar ivrigt på att se vad det kommer att leverera, sa Nordic Choice Hotels koncernchef Torgeir Silseth under invigningen.

Hotellets VD och hotelldirektör Maria Jansson sparade inte på krutet när hon öste beröm över sin personal och det färdiga hotellet.

– Borås hotellgäster rankar Quality Hotel Grand som Borås bästa hotell. Det är det bästa betyg man kan få och med fräscha hotellrum, Borås bästa hotellpersonal och stans grymmaste läge så lovar jag er att vi kommer fortsätta leverera. Vi har lyssnat på varenda synpunkt, varenda feedback sedan vi tog över och det är utifrån alla dessa samtal, mail och kvarlämnade små lappar på hotellrummen som vi nu utvecklat och gjort hotellet bättre. Utvecklingen tar aldrig slut och det ska bli fantastiskt att tillsammans med boråsarna och våra gäster fortsätta förhöja upplevelserna för dem när de besöker oss, sa Maria Jansson.

Invigningsfesten bjöd på massor av musik, mat och dryck. På scenen stod bland annat Jenny Berggren känd från Så mycket bättre och Ace of Base, melodifestivalartisten Mimi Werner och gruppen CMYK. Konferencier under kvällen var komikern Håkan Berg. Förutom mat och underhållning så fick gästerna naturligtvis också uppleva förändringarna på hotellet genom en upplevelserundvandring för att se rummen, restaurangen, konferensavdelningen, lobbyn och nattklubben.

Fakta hotellet:
Antal rum: 158
Antal bäddar. 250
Antal konferensrum: 16 stycken med en total kapacitet på 600 personer.
Restaurang: Restaurang Bara.
Grand nattklubb: Fyra barer och två dansgolv. Livemusik och DJ:s.
SPA: Ciluette City Spa som erbjuder behandlingar, japansk sittpool, bastu.