Kalix Motorklubb och STCC bjuder på högklassig rallycross på Kalix Motorstadion när RallyX och rallycross-SM kommer på besök. I Supercar-klassen, ska Kevin Eriksson försvara sin mästerskapsledning mot teamkamraten i Olsbergs MSE, Sebastian Eriksson och Erik Färén och Lukas Walfridson. Dessutom kommer hemmafavoriten Fredrik Tiger att bjuda upp till fajt.

I Supercar Lites toppar Tobias Brink tabellen före Viktor Johansson. Ingen av dem har tagit klivet allra högst upp på pallen ännu. Kanske är det dags i Kalix, men regerande mästaren Kevin Hansen, som har haft stolpe ut så här långt, kommer att göra allt för att vinna i helgen.

I Super Nationell Klass 1 kommer Fredrik Avelin till start med förhoppningar om att upprepa sin seger från helgens tävlingar i Älvsbyn. Segern var hans första i klassen och han leder nu mästerskapet. Hotar gör Joakim Evertsson, Lycksele MK, Mikael Sandberg, Kalix MK och Per Berglund från Finnskoga MK. Se upp också för Mats och Thomas Öhman, Älvsbyns MS – här finna kapacitet att utmana!

Mattias Ohlsson toppar tabellen i Super Nationell Klass 2 trots att han inte blev bättre än sexa senast i Älvsbyn. Bollnäsföraren hotas främst av Per Engstrand från Ljusdals MS och Rasmus Olsson, Karlskrona AK

Som att det inte skulle räcka med dessa klasser – det blir även JSM i rallycross där Simon Claesson från Skene MS har kopplat greppet efter sina två segrar i de två inledande tävlingarna på säsongen. Nu är det dags för klubbkamraten Jesper Gunnarsson och Finnskoga MK:s Marcus Höglund att sätta stopp för Simon om de ska ha någon chans att utmana om titeln.

Den 17-18 juli är det dags för RallyX att gästa Kalix Motorstadion. På fredag 14:30 rullar bilarna ut för den första fria träningen.