Helsingborg Arena är den 5 april värd för landskampen i handboll mellan Sverige och Danmark. Det är också starten på Helsingborgs arbete inför VM i Handboll och det gruppspel som genomförs i arenan 30/11–4/12 i år.

Med landskampen samlas svenska landslaget och U-landslaget i Helsingborg för uppladdning och träning över påsk. Den 11 april blir det returmatch i Köpenhamn, på Royal Arena. Det ger Helsingborgarna en möjlighet att få uppleva landslaget på hemmaplan och med det handboll i världsklass.

”För oss på Helsingborg Arena är det ett hedersamt uppdrag att återigen vara matcharena för Svenska landslaget och vara en del av arbetet kring landslagets samling i Helsingborg. Landskampen är en viktig start på arbetet med att välkomna världens bästa handbollsspelare till Helsingborg i november/december. Då vi, tillsammans med Göteborg och arenor i Danmark och Norge, är värdar för gruppspel i VM”, säger Charlie Fält, Arenachef på Helsingborg Arena

Landskampen genomförs i ett samarbete med OV Helsingborg, som också är en del i VM-arbetet. Till landskampen bidrar de med såväl kunskap om handbollen som kvalificerade funktionärer. OV Helsingborgs ungdomslag har också fått uppgiften att springa in med landslagen inför matchen. Att arbeta nära och tillsammans med föreningarna i staden och regionen är en viktig del av det fortsatta VM-arbetet, med mål att stärka såväl handbollen som barn i aktivitet i stort.

Matchen direktsänds på SVT och i Sveriges Radio.