Dags för internationell hoppning i Varberg, under Varberg Summer Horse Show, 31 juli-2 augusti med Volkswagen Grand Prix. Hela 14 nationer har anmält totalt 80 ryttare och över 200 hästar!

Här finns världsstjärnor som Rolf-Göran Bengtsson, Brasiliens Marlon Modolo Zanotelli, Danmarks Andreas Schou och Norges Geir Gulliksen och inte minst svenske Peder Fredricson.

Ryttarna rider första deltävlingen i Volkswagen Grand Prix och om internationella rankningspoäng.
Vackra Varberg VM-kommer att bjuda på god sport med banor signerade banbyggare Kris van Gelder med assistans av Jonas Holmberg och Maria Alfredsson.

Många av nästa generations toppryttare är på plats. Svenska guldmedaljören från Young Rider EM 2014, Irma Karlsson, som nu ingår i den internationella akademin, Young Rider´s Academy, kommer till start.  Hon har tillsammans med utvalda unga ryttare från hela Europa fått chansen att utbilda sig till hoppsportens ambassadör. Där har hon sällskap av Nicole Holmén.

På plats finns också ”lagkamraten”från akademin George Whitaker, från Storbritannien. George stammar ur den berömda hoppfamiljen, farbröderna heter John och Michael. George är kusin med Robert som ofta och gärna rider på svenska tävlingar. Han har en äldre bror William som har vunnit Longines FEI World Cup-deltävlingar.
På tal om ungdomar som så kommer två ryttarfamiljer från Norge. OS-ryttarna Geir Gulliksen och Stein Endresen är anmälda tillsammans med sina barn Benedikte Endresen, och Johan-Sebastian och Victoria Gulliksen.

Till start kommer också de tre finalvinnarna i Volkswagen Grand Prix:
Emma Emanuelsson, vinnare 2012, Angelica Augustsson, vinnare 2013 och Helena Persson vinnare 2014.

Just nu är Helena Persson i högsta grad aktuell för en plats i det svenska EM-laget till Aachen 8-23 augusti. Helena är Sveriges mesta mästare i hoppning genom sina sju SM-guld. Malin Baryard Johnsson kommer med sina främsta hästar. I Falsterbo återförenades Malin med H&M Tornesch. Det blev en härlig fjärdeplats i Grand Prix-hoppningen!  Hemmaryttare av högsta klass är: Robin Ingvarsson, Evelina Tovek, Svante Johansson, Henrik Lannér och Patrik Andersson. En kvintett som heter duga.