Prins Carl Philip Bernadotte stod emot en hård press och vann sitt första STCC-race när Västkustloppet avgjordes i Falkenberg.

– Det här känns otroligt skönt och jag kan inte riktigt finna orden, säger Carl Philip. Vilket mottagande efter målgång, det känns otroligt härligt och underbart.

Prinsen gjorde sitt bästa race i karriären och kunde från pole position snabbt bygga upp en lucka till det övriga fältet. Mot slutet kom Thed Björk, Fredrik Larsson och Richard Göransson ikapp men prinsen stod länge emot. Först med några få varv kvar kom Fredrik Larsson om och tog över ledningen. Hemmaföraren Larsson som vann första heatet gick i mål som etta även i det andra men fick senare 30 sekunders tidstillägg för en incident med mästerskapsledande Thed Björk några varv tidigare. Det gjorde att Carl Philip kunde kliva högst upp på prispallen.

– Det var ett väldigt tufft och spännande race och idag var jag nog lika nervös som pappa under racet, konstaterar prinsen. Jag gjorde en bra start och fick snabbt en lucka som växte och jag tänkte att det här blir intressant. Jag försökte bara fokusera framåt men visste att jag hade några hungriga vargar bakom mig. Det var mycket blandande känslor, både nervöst men också kul. Det här gav mersmak och nu är det bara att vila och ladda till nästa race, avslutar en segerglad Carl Philip.