Händelsen började med att polisen var på plats pga raketer och smällare. Stannade kvar på platsen för att prata med boende i området. En mopedåkare skulle kontrolleras och i samband med detta kom det fram en annan person med kniv och gjorde ett utfall mot polismannen.

Uppdatering kl 20.45. En polisbil har fått skador i samband med den pågående händelsen i området och en person är medtagen till förhör för denna händelse.

Uppdatering kl 21:15. Polismannen kvar på sjukhuset för omplåstring. Ej allavarligt skadad.

Uppdatering kl 22.00. Polisen fortsätter sökandet efter gärningsmannen. Dörrknackning och vittnesförhör pågår.

Uppdatering kl 22.30. I samband med eftersöket av gärningsmannen för knivattacken mot polismannen anträffades en person som skulle kontrolleras och han sparkade mot en av polismännen och medtogs direkt och misstänks nu för våld och hot mot tjänsteman. Det är inte knivgärningsmannen

Uppdatering kl 23.00. Tre personer totalt är medtagna till förhör till polisstationen i Borås. Spaningsarbetet fortgår efter gärningsmannen som attackerade polismannen.
Polismannen är färdigbehandlad på sjukhuset och har fått lämna och tas nu om hand av kollegorna i Borås.
Ärendet handläggs av grova brott i Borås och i skrivande stund finns det inga fler uppgifter att lämna ut i ärendet. Vi uppdaterar så snart vi har mer information att lämna i ärendet

Källa: Polisen