För tredje året i rad arrangeras ett publikt nyårsfirande på Stora torget i Borås. Det nya året firas in med en timmas festligheter vid tolvslaget.

Inramningen för årets nyårsfirande på Stora torget blir återigen ljus, ljud och eld. Under en timmas tid kan boråsare och besökare fira tolvslaget tillsammans och uppleva eldkonstnärer, dansare och DJ Gino.

– Förra året förvandlades Stora torget till ett pulserande dansgolv, med tusentals människor som räknade ned och firade in det nya året tillsammans. Den upplevelsen vill vi självklart skapa igen, där Stora torget blir en naturlig mötesplats för alla generationer och kulturer, säger Anna Liljenby, samordnare stadsliv på Borås TME.

Det är för tredje året i rad som ett publikt nyårsfirande arrangeras på Stora torget. Första firandet skedde i samband med Borås 400-årsjubileum 2021 och arrangerades för att fira ut året men var också ett avstamp mot framtiden.

Festligheterna på nyårsafton pågår klockan 23.30-00.30 och arrangeras av Borås TME. Från arrangörens sida är evenemanget fritt från fyrverkerier och alkohol.