Många tycker att det är svårt att skapa en mysig och hemtrevlig känsla i sitt hem. Extra svårt är det i nyproducerade hus med stora öppna ytor, rena golv och vita väggar.

– Vi är oerhört glada över att arbeta med Kristin Lagerqvist och Johanna Bradford som verkligen har fingertoppskänsla för både hur man skapar personliga, ombonade hem och funktionella rum för en modern familj, säger Claudia Nilsson, ansvarig för marknadsföring och varumärkeskommunikation hos Boråstapeter. 

I dag, den 12 september, släpps den första av tre filmer där två av Sveriges främsta inredningsbloggare, Kristin Lagerqvist och Johanna Bradford, skapar en varm personlig känsla i familjen Falks nybyggda hus i Torslanda utanför Göteborg. Filmserien är en ny satsning i lanseringen av den uppskattade tapetkollektionen Scandinavian Designers II med mönster designade av några av våra främsta skandinaviska formgivare.
– Det har varit så roligt att få samarbeta med Boråstapeter och kunna vara med på ett hörn och sprida den ombonade och hemtrevliga känslan som tapeter ger. Att tapetsera själv är ju så mycket enklare än man tror. Och man får ett färdigt resultat snabbt, jämfört med när man målar då det ofta krävs 2-3 strykningar, säger Johanna Bradford.

I den första filmen gör Kristin och Johanna om i familjens matrum och kök. Det är en öppen stor och ljus yta som innan förändringen kändes kal och opersonlig. I filmen ger Kristin och Johanna tips och råd på hur man enkelt och med små medel binder ihop matplatsen och köket och skapar mer värme och harmoni i rummet.
– Jag har alltid tyckt om att blanda upp ett hem med både målade och tapetserade väggar i rummen för att göra det ombonat och hemtrevligt. Extra roligt har det varit att jobba med denna kollektion som innehåller så många välkända och vackra mönster som jag redan har en relation till från barndomen, berättar Kristin Lagerqvist.

Kristins och Johannas inredningstips från första filmen

  • Bind samman en öppen planlösning som kök och matplats med en mönstrad tapet.
  • Man tror ofta att vita väggar skapar rymd till ett rum men en mönstrad tapet gör att man får något att fästa blicken på och gör att rummet känns större.
  • Skapa en skön kontrast med till exempel ljusa träslag och metaller.
  • Plocka gärna fram kokböcker, kastruller, servisen och det du använder i köket. Det ska synas att det är ett kök.
  • Plocka in växter som ger färg till en ljus inredning.
  • Linnetyg ger en skön avslappnad känsla till ett rum och dämpar även ljud.
  • Plocka upp färger från tapetens mönster i andra inredningsdetaljer så som till exempel i en duk.
  • Använd vackra saker till andra områden än vad de är avsedda för som till exempel en vacker bricka som kan fungera som en tavla.

De två andra filmerna i filmserien släpps den 22a september (arbetsrummet) och den 2 oktober (allrummet).

Information om huset och familjen
Familjen Falk består av Petra, Mattias och barnen Thea, 10 år och Wilton, 5 år. De bor i Torslanda utanför Göteborg i ett nybyggt tvåvåningshus med mycket plats för både sång och dans, familjens alla idrottsprylar och en stor förkärlek till olika inredningsstilar. Familjen Falks hus är öppet, ljust och luftigt men det saknar en personlig, varm och ombonad känsla. Deras önskan är att det ska kännas hemtrevligt och familjärt att komma hem till dem. Vid inflyttningen målades allt i det nya huset vitt, vitt, vitt. Det var enklast så. Nu är de redo att krydda det vita med färg och personlighet.

Kristin Lagerqvist
Kristin Lagerqvist är fotograf och driver livsstils- och inredningsbloggen Krickelin. I bloggen delar Kristin med sig av livet på Västkusten, sitt hem, resor och annat som inspirerar henne för stunden. Kristin driver också webbshoppen forgoodluck.se.

Kristin bor med man och barn i ett hus i Varberg. Hon har en förkärlek för vackra tapeter, Indien, Västkusten och trädgård.

Johanna Bradford
Johanna Bradford är inredningsstylist och entreprenör som driver bloggen johannabradford.se. I bloggen skriver Johanna om det som inspirerar henne oavsett om det är inredning, resor, trädgård eller mode. Hon driver också workshops under namnet Frukostfolket.

Johanna och hennes man bor i Göteborg och väntar sitt första barn. Hon har en förkärlek för tapeter, frukostar och vintage.