Arbetet med projektet ”Vimpeln Arena” har pågått en längre tid och nu kan vi äntligen presentera en första skiss på hur det kan komma att se ut, säger Henrik Melin, centrumledare på Vimpeln och snart även sportchef på Vimpeln.

Att Alingsås är en kaféstad är välkänt och tittar man på Alingsås som idrottsstad så kan man konstatera att det är fantastiskt att det är en sådan breddidrott där givetvis handbollen och AHK sticker ut men även att det finns så många fotbollsklubbar är smått unikt.

Just nu projekteras det ett par nya idrottsanläggningar i Alingsås och senast ut blir alltså ”Vimpeln Arena” som kommer bli en ren fotbollsanläggning på nästan 15000 kvm och kommer att innehålla 1 fullstor fotbollsplan med läktare och en publikkapacitet på 4200 personer. Vid sidan av ”A-planen” kommer det att finnas 2 mindre fotbollsplaner. Samtliga blir med konstgräs.

– Det som blir riktigt unikt med detta projektet, ja faktiskt först i Europa, är att vi tar tillvara på takytan till köpcentret och med de goda parkeringsmöjligheterna så kommer detta att bli en succè, säger Henrik Melin.

– Alingsås är en fantastisk stad och vi ser tydliga tecken på alla fördelar att ligga nära Göteborg och vi har redan tre klubbar som vi för samtal med. De vill alla ha ”Vimpeln Arena” som sin hemmaarena. Detta känns kanon, avslutar Henrik Melin, centrumledare och blivande sportchef på Vimpeln.

Byggstarten är planerad till 2018 och om allt går enligt planerna så blir invigningen lagom till att fotbollssäsongen drar igång 2 år senare.