Alla barnens väntan är snart över – på lördag, 26 mars, är det återigen dags för påskparaden med den populära påskharen Päggy. En av alingsås-påskens mest omistliga traditioner närmar sig – påskparaden.

Paraden går från Järtas park kl. 11.00, längs med Kungsgatan och Stora torget för att avslutas i Åmanska parken vid Estrad. Täten i paraden tas av Alingsås Dans och Drills till tonerna av Musikkåren Kamraterna och Equmeniakyrkans Musikkår. Högtiden till ära kommer musikkårerna sätta färg på stan genom att spatsera fram i glada hattar.

– Det verkar vara hattens år, för det rykats också om att det kommer bli en spontan hattparad, så håll i hatten, säger Jenny Almén Linn som är projektledare för årets evenemang och sedan en tid tillbaka också näringslivsstrateg i Alingsås Business Center.

Väl framme i Åmanska parken blir det lite kort underhållning med musikkårerna och Påskharen Päggy innan evenemanget avslutas med godispåsar till alla barn som deltagit i tåget.

– Vi hoppas att det kommer många utklädda barn som vill gå med i paraden även i år, säger Jenny Almén Linn.

Nytt för i år är att paraden avslutas vid Estrad i Åmanska parken. Här kommer det finnas möjlighet för de barn som vill att fortsätta in i Estrads foajé, där restaurang Harrys arrangerar ett knattedisco.

För de lite mindre barnen finns det möjlighet att lämna sina nappar till Päggy. Hon tar gärna hand om den och ger till några av alla sina och hennes vänners kaninbarn.