Borås

Torggatan i Borås blir konstgata

Från mitten av augusti till slutet av november så sker ett omfattande arbete på Torggatan rum. Uppdragsgivare för projektet är Borås Energi och Miljö som under perioden byter ut de gamla fjärrvärmerören från 1960-talet i gatan. I väntan på att gatan ska stå redo kommer lokala konstnärer nyttja platsen till sina kreativa och konstnärliga uttryck.

Under kommande fredag och lördag kommer Sarah Moles, Alfred Johansson, Jonathan Sendborn, Oskar Lydén och Douglas Boucherie påbörja artisteriet av sina tavlor för att sedan hänga upp dem längst med avspärrningsstaketet. Syftet med projektet är att skapa en levande stadsmiljö under hela ombyggnationen.

-Borås är känt för sin konst och kreativitet och vi tycker projektet känns väldigt härligt och ”Boråsigt”. I dessa tider känns det dessutom extra viktigt att se på alla möjligheter för att skapa en levande stadsmiljö, säger Caroline Wallin, Cityledare på Borås City

Konstverken kommer att finnas tillgängliga att ta del utav under hela ombyggnadsperioden för att sedan auktioners ut via Borås Citys sociala medier till förmån för välgörande ändamål. Sarah Moles, en av de fyra konstnärerna är väldigt positivt till projektet

– Att ge utlopp för sin kreativitet och samtidigt kunna bidra till färg och glädje i stan känns otroligt bra. Sen känns det verkligen som en extra bonus att mitt verk kan dra in lite pengar till ett välgörande syfte.

Linda Svedensten från Borås Energi och Miljö som tillsammans med Borås City är initiativtagare till idén tycker projektet linjerar väl med hur man bör tänka kring komplexa ombyggnationer i stadsmiljöer

– Ombyggnationer av gator mitt i stan går sällan obemärkt förbi, därför känns det extra bra att vara med i konstprojektet då vi står som uppdragsgivare.

Auktionerna kommer ni kunna ta del utav via Borås City´s facebook under november månad och insamlingsmålet är något som varje konstnär själv väljer.

Pierre Jönsson Ågren
pierre@borasnyheter.se

Har du bilder? Ladda upp här!