I centrala Ulricehamn är upprättandet av Kvarteret Linden i full gång. UBAB konstruerar, tillverkar och monterar stommen till de 112 bostadsrätterna, på allt från 1,5–5 rum och kök. Byggherre och kund till UBAB är byggföretaget Hökerum Bygg AB som har sin hemmabas i Ulricehamn. Häromveckan startade försäljningen av de sista 42 bostadsrätterna som ingår i etapp två, och intresset visade sig vara mycket stort. 60% av bostadsrätterna bokades redan under första dagen och det fanns då ytterligare över 130 intressenter. Mest eftertraktade var bostadsrätterna på översta våning med både takterrass och utsikt över Ulricehamn och Åsunden. De 70 bostadsrätterna i första etappen är sålda sedan länge.

Kvarteret Linden är ett pilotprojekt för CO2-Jakten, ett hållbarhetsprojekt som UBAB driver tillsammans Hökerum Bygg AB och Stiba. Målet med projektet är att sänka CO2-utsläppen vid nyproduktion av flerfamiljshus med ett långsiktigt mål om att bygga klimatneutrala bostäder senast år 2045. För pilotprojektet är det gemensamma målet att uppnå 20% lägre koldioxidutsläpp i jämförelse med en jämförbar byggnation. Detta utan att medföra en fördyrning av projektet.

I UBABs arbete för att minska miljöavtrycket har man i projekt Linden bland annat lyckats minska tjockleken i innerväggarna med 20 mm, samt även minimerat andra tjocklekar utan att tumma på kvalitén. Andelen cement i betongen har även reducerats genom receptoptimering. Tillsammans med ytterligare åtgärder av Hökerum Bygg, ska det gemensamma målet om ett reducerat koldioxidutsläpp med 20% uppnås.