Det blev idel favoritsegrar när RallyX Nordic gästade i Arvika under lördagen. I solskenet på Westombanan så bjöds publiken på många fighter och stor underhållning i de olika klasserna.

I Supercar-klassen var det serieledande Kevin Eriksson som stod för favoritskapet. Under kvalomgångarna var han hårt ansatt av den pånyttfödde Peter Hedström som i sin Skoda Fabia noterade topptider och starka prestationer under hela dagen. I Supercar-klassen var det i övrigt en ganska väntad utveckling i resultatlistan med toppförare som levererade. I finalen var det Kevin Eriksson som tog täten från start med en vilt jagande Lukas Walfridson i ryggen. Walfridson var ivrigt uppvaktad av Peter Hedström under de inledande varven, men när Hedströms Skoda krånglade så blev det istället Alexander Hvaal som fick ta upp jakten på toppduon. Men ingen kunde över de sex varven i finalen hota Kevin Eriksson som i sin OMSE-Ford Fiesta tog säsongens andra seger.

–Det var en skön seger men det var ingen lätt resa. Arvika är en svår bana att bemästra men till finalen så stämde allt äntligen och då slutade det med vinst. Motståndet var tufft idag när både Lukas (Walfridson) och Peter (Hedström) verkligen bjöd upp till kamp, säger en nöjd Eriksson efter finalsegern i Arvika.

I Supercar Lites var det ny uppvisning av talangen från NMK Trögstad, Thomas Bryntesson. Bryntesson var snabbast i samtliga kvalomgångarna och låg i ledning i semifinalen när den röd flaggades efter en rullning. Bryntesson var lika iskall även i omstarten på semifinalen och i finalen så gjorde han processen kort med motståndarna. Bakom Bryntesson så var Tobias Brink återigen tillbaka på pallen och Brink summerade dagen med ett leende.

–Vi var snabbast på morgonens test och noterade hela tiden topptider under dagen. Vi kunde inte riktigt nå Thomas men en pallplats är alltid bra, säger Brink efter sin andra raka pallplats.

För några av de förhandstippade favoriterna i Supercar Lites klassen så blev dagen dock inte den succé förarna hoppats på. Simon Olofsson fick kasta in handduken med tekniska problem i semifinalen efter en startsmäll i tredje kvalomgången. Det var en besviken Olofsson som nu får knyta näven och se framåt mot Strängnäs.

I Supportklasserna Supercar 2wd och JSM så var det även där idel favoritsegrar. I Supercar 2wd så var Patrik Ydrefalk från Laxå MK i en klass för sig. Ydrefalk tog bland annat hem kvalomgång två med tre sekunders marginal ner till tvåan i omgången. Finalen blev en lika enkel resa som i kvalet och Ydrefalk toppar fortsatt SM-tabellen för Supercar 2wd efter två deltävlingar. I JSM med 2150-bilar så var det den regerande mästaren Simon Claesson från Skene MS i topp. Claessons form var i behåll efter SM-premiären i Tomelilla och han kunde tidigt avgöra finalen efter en klinisk insats.

Resultat RallyX Nordic Arvika

JSM

1. Simon Claesson, Skene MS, BMW E36
2. Joacim Rollving, Tomelilla MK, BMW E36
3. Emil Appelqvist, Haninge MK, BMW E36
4. Jesper Gunnarsson, Skene MS, BMW E30
5. David Hjertberg, Älvsbyns MS, BMW E30
6. Gustav Johansson, Mariestads MS, BMW

Supercar

1. Kevin Eriksson, MK Speed, Ford Fiesta ST
2. Lukas Walfridson, MK Ratten, Renault Clio
3. Alexander Hvaal, NMK Grenland, VW Beetle
4. Peter Hedström, Finnskoga MK, Skoda Fabia
5. Stein Egil Jenssen, NMK Tönsberg, Ford Focus
6. Mats Öhmans, Tväråns IF, Ford Fiesta ST

Supercar Lites

1. Thomas Bryntesson, NMK Trögstad
2. Tobias Brink, KAK
3. Joachim Hvaal, NMK Grenland
4. Santosh Berggren, Falköpings MK
5. Tejas Hirani, RVMSC
6. Jonathan Walfridson, MK Ratten

Supercar 2wd

1. Patrik Ydrefalk, Laxå MK, Toyota Corolla
2. Per Berglund, Finnskoga MK, Volvo s40
3. Thomas Öhman, Tväråns IF, BMW 1-serie
4. Mikael Sandberg, Kalix MK, Ford Fiesta
5. Anton Isaksson, SMK Valdemarsvik, Ford Fiesta ST
6. Jocke Larsson, Västerås MS, Skoda Fabia