Den 6 september 2016 arrangeras den populära välgörenhetsgolftävlingen Slag för Hjältar på Woodlands Country Club i Örkeljunga. Intäkterna på golftävlingen går till att skapa ljusglimtar för cancersjuka barn bosatta i södra Sverige.

-”En nära vän och dessutom kollegas dotter drabbades av en hjärntumör och man blir självklart berörd som medmänniska, när oskyldiga barn drabbas. Det minsta vi som företag kunde göra var att skänka pengar initialt, men också börja engagera oss mer i projekt som kan generera ännu mer pengar”, berättar Daniel Telford, Vd på Eriks Fönsterputs och initiativtagare till golftävlingen.

Förra årets golftävling genererade 150 000 kronor under en dag. Många företag från regionen fick möjlighet att  nätverka under trevliga former och samtidigt bidra till en god sak. Förutom företagen som betalar för att delta med ett lag eller som hålsponsor har Eriks Fönsterputs, Woodlands Country Club och Cloud Marketing gått in som sponsorer för att möjliggöra detta event.

Daniel Telford säger att den drabbade familjen berättat hur mycket Barncancerfonden Södra gör för de sjuka barnen och deras familjer. Allt som kan få dem att tänka på något annat än medicin, behandlingar och sjukhus känns viktigt att sponsra.

– ”Vi är oerhört tacksamma för att företag engagerar sig och intäkterna möjliggör att vi kan ge mer stöd till cancersjuka barn och deras familjer, berättar Line Sardh på Barncancerfonden Södra”.