Det blir rafflande avslutningar i seniorelitklasserna vid morgondagens jaktstart i O-Ringen. Anne Margrethe Hausken Nordberg, Nydalens SK, tog sin tredje raka etappseger och tog över totalledningen från Simone Niggli, OK Tisaren, som bommade stort på en lite längre sträcka.

– Den här etappen var väldigt viktig för mig, på en medel kan det hända mycket. I morgon kommer det att bli en stor fight. Simone är svår att slå på en flerdagstävling eftersom hon är så jämn, sa Anne Margrethe Hausken Nordberg strax efter målgång.

Simone Niggli var naturligtvis inte nöjd efter dagens lopp men ser fram emot morgondagen. Två minuter är inte omöjligt att ta in på en långdistans och nu får jag jaga och det gillar jag. Annika Billstam plockade också rejält med tid på Simone Niggli idag och går ut endast 29 sekunder bakom schweizkan.

– I herrelitklassen gjorde Olle Boström, Järla orientering, en strålande etapp och tog veckans första etappseger. Jag hade bra flyt idag och är jättenöjd med loppet. Det här är ett bra kvitto inför VM. Jaktstarten imorgon blir svår. Jag går in i den med respekt och ska göra så gott jag kan. Olle Boström går ut 1.11 efter totalledaren William Lind, Malungs OK Skogsmårdarna, som slutade sjua idag, drygt två minuter bakom Boström.