Nu på lördag, den 5 september, är det stor löparfest på Gärdet och Djurgården i Stockholm när Tjejmilen går av stapeln. Över 31 000 tjejer kommer att skapa så mycket kraft och energi att luften lär vibrera.

Första start går på Lindarängsvägen, Gärdet, klockan 13.00. Tjejmilen har 15 startgrupper och den sista gruppen startar 14.35. Tjejmilen är ett lopp för alla tjejer, från elit via van motionär till glada och peppade nybörjare.

Isabellah kan ta sin sjätte seger

Isabellah Andersson är favorit i Tjejmilen. Tar hon sin sjätte seger blir hon den mest framgångsrika löparen i Tjejmilens historia. Isabella utmanas främst av studenternas Frida Lundén och Anna Rahm från Huddinge AIS. Andra utmanare är två etiopiska löpare som tävlar för Ullevi FK Webalem Ayele och Yewbdar Gela, som båda har flera topplaceringar från sommaren.

Seedade löpare

1) Isabellah Andersson, Hässelby SK
2) Frida Lundén, FK Studenterna
3) Charlotte Karlsson, Hässelby SK
4) Louise Wiker, Hässelby SK
5) Anna Rahm, Huddinge AIS
6) Cecilia Kleist, IK Akele
7) Johanna Bäcklund, Runacademy IF
8) Johanna Lindholm, Finland
9) Josephine Ambjörnsson, Hässelby SK
10) Fonja Fjellner, Örgryte IS
11) Anna Haag, Intersport
12) Anna Lindh, Rånäs 4H
16) Louise Nilsson, Malmö Al
17) Webalem Ayele, Ullevi FK
18) Yewbdar Gela, Ullevi FK
42) Evy Palm, Möljdals AIK

Anna Book ska springa Tjejmilen
Sångerskan Anna Book har bloggat på vardagspuls.se om sin träning, och finns på instagram som Annabookcamp. På lördag, efter loppet, kan du träffa henne i Tjejmilens presstält som ligger precis vid målgången. Där bjuder vi även på kaffe, vatten och en och annan kanelbulle.