Några kanske känner igen henne från TV-Serien Saltön, andra kanske känner igen henne från dokumentären ”Angered United – en förlorad dröm” som sändes i SVT. Hon heter Leila Berjaoui, 22, och bor i Göteborg. Leila samlar ihop pengar och kläder till flyktingar i Libanon.

När fick du idén till att starta insamlingen och varför?
– Läser ofta nyheterna och ser dagligen vad som pågår i Mellanöstern. Det gör mig upprörd och kände att jag ville hjälpa folk som är i behov av hjälp. Blev också inspirerad av Delal Sindy som åkte till Kurdistan och hjälpte kvinnor och barn som varit isis sexslavar men lyckats fly. Tog kontakt med UNHCR i libanon för 2 månader sedan för att se ifall det är möjligt att åka ner på egen hand och hjälpa flyktingar och dela ut kläder personligen. När jag fick svar från dem, så startade jag min insamling.

Hur har responsen från omgivningen varit?
– Folk har blivit jätteglada och sagt att jag är en inspiration. De har önskat mig all lycka. De är med och bidrar med pengar för de tycker det är roligt att de får veta vart pengarna går och till vad eftersom de kan följa allting i min Facebookgrupp ”Flyktinghjälp i Libanon”.

Vad ska pengarna som samlats in användas till?
– Vi ska köpa in stora kartonger med mat och annat som familjerna behöver för matlagning. Vattenflaskor till eleverna i skolan som vi ska besöka. Pennfack med suddgummi och pennor till barnen, samt skolväskor. Det är kallt i hemmen, så en del av pengarna kommer gå till gas och olja för att värma deras små rum eller lägenheter dem bor i.

Vart i Libanon kommer du att åka till?
Zahle

Hur känner du inför avresan till Libanon?
Är väldigt stressad just nu med allt som behöver förberedas, men känner mig också väldigt glad att jag har möjligheten att åka ner. Det kommer ta på mig psykiskt men jag kommer bli glad när jag ser människornas och framför allt barnens reaktioner.