Jonna Adlerteg, 19 år, har på ett övertygande sätt vunnit finalen i barr i världscupen Challenge Cup i Cottbus i kvinnlig artistisk gymnastik.

Efter ett mycket starkt kval, där Jonnas poäng var den bästa i startfältet lyckades hon än en gång prestera ett fantastiskt resultat och vann finalen på poäng 14,675.

– Det känns jättebra! Jag är framförallt nöjd med att jag körde igenom min barrserie så bra igen och att sen få vinna min första världscupsmedalj och dessutom ett guld är jättekul, säger Jonna Adlerteg.

Historiskt resultat

Det är ett historiskt resultat Jonna Adlerteg, Eskilstuna GF, presterar. Poängen i kvalet (15,033) är den högsta poängen som en svensk gymnast någonsin har fått och senast en svenska tog en guldmedalj i en världscup var år 2009. Då vann Ida Jonsson guld i hopp i en världscup.

Bra uppladdning inför EM i april

Tävlingen var en bra värdemätare och uppladdning inför EM som går i april.

– Jag är otroligt glad för Jonnas skull och att hon får uppleva detta. Jag vet vilket slit som ligger bakom hennes prestation och framgångar. Det är också en härlig värdemätare inför EM i april dit vi kommer skicka gymnaster inom både kvinnlig och manligt artistisk gymnastik, säger Pia Josephson, sportchef Gymnastikförbundet.