Besök av sjukhusclown, utflyktsdag för barn med funktionsnedsättning och aktiviteter för fotbollstjejer. Det är tre verksamheter som vårens utdelning från Erikshjälpens Boråsfond kommer gå till.

Stipendier ur Boråsfonden delas ut på Erikshjälpen Second Hand i Borås under Eriksdagen, lördagen den 23 april klockan 13. Fonden delas ut av Erikshjälpens generalsekreterare Daniel Grahn och totalt får fem föreningar medel ur Boråsfonden.

Vårens stipendiater är:
Lekterapin, Södra Älvsborgs Sjukhus
Genom Kultursjukhuset kommer clownen Plopp för att underlätta tillvaron för barn och unga på Barn- och ungdomskliniken, Södra Älvsborgs Sjukhus. Plopp är uppskattad av såväl små som stora barn.

DHB Västra-Distriktsorganisationen för döva och hörselskadade barn samt barn med språkstörning
I sommar kommer DHB anordna ett läger för familjer med funktionshindrade barn och bidraget från Erikshjälpens Boråsfond möjliggör en innehållsrik utflyktsdag för barnen.

Borås AIK
Klubben vill arbeta för att fler yngre tjejer ska intressera sig för fotboll och få en meningsfull fritid. Medel från Erikshjälpens Boråsfond möjliggör gemensamhetsaktivteter för tjejer.

Odenslund 4H
Genom bidraget från Erikshjälpens Boråsfond kan Odenslund 4H erbjuda fler barn möjlighet att delta i sommarläger. Dessa barn skulle annars inte haft ekonomiska förutsättningar för att delta.

Immanuelskyrkan, Borås
Asylsökande barn får genom bidraget från Erikshjälpens Boråsfond en uppmuntran i vardagen. Immanuelskyrkan har identifierat ett behov hos barn – att de saknar målarböcker och kritor samt fotbollar och hopprep.

Varje år går 100 000 kronor av överskottet från Erikshjälpen Second Hand i Borås till Erikshjälpens Boråsfond. Syftet med fonden är att uppmuntra insatser för barn och ungdomar i kommunen och därmed skapa bättre framtidsförutsättningar, främja integration och minska risken för utanförskap.