Borås tar emot Sveriges landshövdingar på måndag 24 augusti i samband med det årliga landshövdingemötet 23-25 augusti som den här gången hålls i Västra Götaland. Besökarna kommer till Textile Fashion Center och till Högskolan i Borås efter att först ha fått uppleva AstaZeros unika testanläggning i Hällered.

Borås Stad hälsar Sveriges landshövdingar välkomna att uppleva något av det bästa som staden kan erbjuda: fart, fläkt och forskning liksom spännande kultur, arkitektur och stadsutveckling. I Handelslabbet vid Högskolan i Borås, där forskare och studenter samverkar med näringslivet på vetenskaplig grund, får gästerna en inblick i högskolans profil Vetenskap för profession.

— När landets landshövdingar ville få se det bästa av länet var Borås det hållbara valet. Borås är en comeback-kommun som gått från att ha ”grå-rykte” till att bli en modern fashion-, kultur- och kretsloppskommun, säger landshövding Lars Bäckström. Han och Länsstyrelsen i Västra Götaland står som värdar när regeringens företrädare gör sitt årliga besök i något av landets 21 län under några dagar.

Vi är stolta över att Länsstyrelsen har valt att förlägga flera aktiviteter i och nära Borås vid landshövdingarnas vistelse i Västra Götaland. I Borås ska vi göra allt vi kan för att deras besök ska bli både intressant och givande, säger Per-Olof Höög, kommunfullmäktiges ordförande i Borås Stad. När landshövdingarna äter lunch på Textile Fashion Center på Simonsland ska Per-Olof Höög tala om kulturstaden Borås och vad som är aktuellt i Boråsregionen.