För andra året i rad anställer Sommartorsdagarna® en backstagereporter med uppdraget att hantera våra sociala mediekonton under sju härliga sommarkvällar.

Annie Emilsson flyttade till Borås för att gå idrottsgymnasium med inriktning på ishockey. Därefter följde studier vid högskolan och i dagarna har Annie avslutat sin treåriga utbildning inom ekonomi och marknadsföring. Snart är det säkerligen dags för Annie att smida nya planer inför framtiden men först så hägrar spännande utmaningar som årets backstagereporter på Sommartorsdagarna®.

– Jättekul, spännande och utmanande – ser verkligen fram emot en sommar backstage! säger Annie.

– Vi har under ett par år haft olika twittrande backstagereportrar varje kväll. Förra året förändrade vi konceptet och anställde Sandra som tog över alla våra konton i sociala medier under Sommartorsdagarna®. Det fungerade fantastiskt bra och vi väljer att fortsätta på samma sätt även i år. Ett fyrtiotal personer sökte, men vi tyckte direkt att Annies ansökan stack ut ur mängden, säger Lisa Statham, ansvarig arrangör för Sommartorsdagarna® och cityledare Borås City.

Nytt för i år är att Sommartorsdagarna® gör entré på Snapchat.

– Det kändes som ett naturligt steg och vi är väldigt nyfikna på att se hur det kan fungera för Sommartorsdagarna®. Med över 100 miljoner dagliga användare är Snapchat definitivt en intressant kanal. 4 av 5 svenska ungdomar i ålder 12-15 år är frekventa användare av Snapchat enligt statistik från iiS (Internetstiftelsen i Sverige), säger Anders Kihl, digital marknadsförare BoråsBorås TME AB.

Om sommarjobbet som Sommartorsdagarnas backstagereporter:
Sommartorsdagarna® anställer en person som ska sköta alla Sommartorsdagarnas sociala medier. Det vill säga allt från att filma, fotografera och skriva. Inläggen ska uppdatera publiken om vad som händer i sommar, både framför och bakom scen.

Fyra frågor till Annie:

1. Vad fick dig att söka sommarjobbet som backstagereporter för SommarTorsdagarna?
Jag såg att de sökte en backstagereporter till Sommartorsdagarna på deras Facebook-sida och tyckte att uppdraget lät väldigt spännande och roligt. Till sommaren blir jag färdigutbildad ekonom med inriktning på marknadsföring och har ett stort intresse för sociala medier vilket gjorde att jag sökte jobbet.

2. Hur kändes det när du fick reda på att just du fick jobbet?
Det kändes jättekul! Jag är väldigt taggad på att vara backstagereporter under Sommartorsdagarna.

3. Vad ser du mest fram emot med jobbet?
Jag ser fram emot hela upplevelsen – artisterna, härlig stämning i stan och nya utmaningar.

4. Är det någon artist som du ser fram emot att träffa?
Alla är unika i sin genre vilket gör att det kommer bli väldigt kul att träffa alla, men jag ser lite extra fram emot att få träffa Måns Zelmerlöw