Fullspäckat program och urpremiär för nyskriven barnteaterföreställning, baserad på böcker av Susanne MacFie, på Alingsås stora barnkalas. Nu är det bara några veckor kvar innan det är dags för Alingsås stora barnkalas. Lördagen den 29 augusti lever staden upp med aktiviteter som hoppborgar, pyssel, lådbilsrally, prova-på-fotboll, ponnyridning, mini-disco, ansiktsmålning, fiskdamm, ballongkonst och mängder med spännande tävlingar och fina priser.

Då har vi inte ens nämnt rikskända Jecko & Jessies humorshow, Joxelinas musikaliska familjeföreställning ”Livet är en cirkus” och de andra föreställningar som krokar i varandra under dagen.

– Besökarna kommer dessutom ha chansen att ta del av en världspremiär. En nyskriven pjäs baserad på Alingsåsförfattaren Susanne MacFies böcker om Vilda Våghals kommer nämligen ha urpremiär på scenen i Järtas park. Handlingen är, precis som i bokförlagan, förlagd till kaféstaden Alingsås och utspelar sig framför allt på och runt sjön Gerdsken. Besökarna lär utan tvekan ryckas med och få jobba med skrattmusklerna när Föreningen Krönikespelet i Alingsås* ger den orädda, storhjärtade och självständiga Vilda Våghals liv i en föreställning med hög fart.

Vi är väldigt glada att Alingsås stora barnkalas blir det tillfälle då pjäsen kommer att ha urpremiär, säger Jenny Almén Linn, projektledare för Alingsås stora barnkalas och fortsätter: Det känns helt rätt att en barnteater som utspelar sig i Alingsås har premiär här och i samband med kalaset. Susanne MacFie och hennes figurer Moa och Måns är något som många barn förknippar med staden sedan tidigare, särskilt efter de uppmärksammade deckarvandringarna med karaktärerna som gorts för barn. Nu blir det roligt att få lyfta fram ännu en karaktär.

Jessica Sand, medlem i Föreningen Krönikespelet Alingsås, och en av skådespelarna i pjäsen, är minst lika förväntansfull:

– Här har vi fått varit med i processen från början och fått möjlighet att vara med och skapa och forma karaktärer, kulisser och rekvisita, vilket gör det extra roligt, säger hon.

Fotnot: Föreningen Krönikespelet i Alingsås är en teaterförening som bildades 1997 och har sin grund i uppsättningen, ”Spelet om en stad”, en teater om Alingsås historia. Sedan 2001 har föreningen satt upp familjeföreställningar och har idag ett stort intresse för barnteater och tyckte att Alingsås Stora Barnkalas var ett ypperligt tillfälle att få vara med och spela teater på.

Hela programmet med hålltider för Alingsås stora barnkalas finns att läsa HÄR