Christine Danielsson och Calle Hagström vann JSM Match på Salems GK.  Efter en lång vecka knep de talangfulla golfspelarna guldet i respektive klass. Mest noterbart: Christine åkte mer än 180 mil för att ta hem titeln.  Det känns underbart, speciellt när jag bor i Frankrike och få komma hem och vinna SM, säger hon.

Upplösningen av JSM Match på Salems GK utanför Stockholm blev dramatisk. Redan tidigare under veckan hade spelet tvingats avbrytas på grund av regn – och det gjorde att dagarna blev än längre än förutspått.  Men under lördagen spelades finalerna på både tjej- och killsidan. Christine Danielsson, som spelar för Linköpings GK, men i hela sitt liv har bott i Frankrike, kom till start som en av favoriterna till segern.  Men i semifinalen kom hon att stöta på tuffast möjliga motstånd, då årets dominant på tjejsidan, Filippa Mörk väntade.  Linköpingsspelaren Christine Danielsson höll dock en oerhört hög lägstanivå och kunde tillslut avgöra en tuff semifinalmatch.

”Känns mycket speciellt”

I finalen ställdes hon sedan mot Sarah Nilsson, Sölvesborgs GK.  Det här var Christines vecka, för en drömstart på den avslutande rundan gjorde att hon kunde avgöra på det 16:e hålet.  Efter segern var det en mycket glad och stolt Christine som intervjuades.  Puttningen har tveklöst varit min starka sida denna vecka, hela veckan har spelet också varit bra och det känns underbart. Speciellt när jag bor i Frankrike också och få komma hem och vinna SM-guld, säger hon.

På killsidan blev det också en hård kamp där Calle Hagström, Kungsbacka Golfklubb, drog det längsta strået.  Han vann sin finalmatch mot Pontus Nyholm, ledare av Order Of Merit 2015.  Puttningen och min ballstrike har varit riktigt bra hela veckan. Jag har varit lite närmre flaggan än mina motståndare och på så sätt gett mig bra chanser. Energin har varit viktig i veckan då dagarna har varit väldigt långa. Det är grymt kul att få vinna ett SM-guld, säger han.