Drygt 1 600 barn och unga intar den 15 september Borås Djurpark. De får fri entré och en dag i djurparken som tack för sina insatser under Skräpplockardagarna i våras. Flera skol- och förskoleklasser får dessutom fina priser för att de engagerat sig för ett renare och finare Borås.

I årets Skräpplockardagar i maj deltog drygt 13 000 miljöhjältar från förskolor och skolor i Borås Stad. Alla har bjudits in till en dag i Borås Djurpark och rekordmånga barn och unga, drygt 1 600, kommer till djurparken tisdagen den 15 september, klockan 10-14.

De unga besökarna får även möjlighet att provsitta och titta närmare på en brandbil, en sopbil, en polisbil och husbilen Mobile Info Center.

Alla som deltog i Skräpplockardagarna var med i utlottningen av fina priser. Prisutdelningen hålls klockan 10.30 vid Bondgården. Priser och vinnare 2015 är:

Förstapriset en lekstuga i trä: Ekegårdens förskola.

Värdebevis till Lilla Kretsloppet lördagen den 19 september: åk 2 på Viskaforsskolan, Dannikeskolan och Aplaredskolan.

Entrébiljetter till valfritt bad i Borås: åk 6 på Myråsskolan.

”Brandman för en dag”: åk 5 på Byttorpskolan.

Valfritt temabesök på Navet: åk 3 på Svaneholmskolan.

Priserna är skänkta av Tekniska förvaltningen, Borås Energi och Miljö, Fritids- och folkhälsoförvaltningen, Serf respektive Navet.

Skräpplockardagarna är Sveriges största aktion mot nedskräpning och anordnas årligen av stiftelsen och den ideella organisationen Håll Sverige Rent. I Borås har Borås rent och snyggt ansvar för genomförandet av Skräpplockardagarna. Borås rent och snyggt är ett samarbete mellan Borås Stad, Borås Energi och Miljö, Polisen i Borås, Borås City, AB Bostäder i Borås, Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund och Navet science center.