Way Out West, festivalen som under helgen åter har huserat i Slottsskogen efter två års pandemipaus, kan idag meddela att man har satt ett nytt publikrekord med totalt närmare 50.000 unika besökare under helgen. Därmed slår festivalen sitt tidigare rekord med råge. Lördagens festivaldag var helt slutsåld och lockade över 30.000 personer till Slottsskogen.

– Det känns som ett fantastiskt kvitto på att vi gör något som folk tycker är bra, och att musik, kultur, gemenskap och fest fortfarande är en viktig pusselbit i många människors liv, säger Ola Broquist som är en av festivalens grundare.

I samband med att Thåström står på scen för vad som blir festivalens stora avslutning och dörrarna stängs för i år, kan Way Out West meddela att man återvänder nästa. Mellan den 10 – 12 augusti 2023 kommer Way Out West åter att inta Göteborg med lummiga Slottsskogen som bas. I morgon söndag klockan 11.00 släpps ett limiterat antal Blind Bird-biljetter nästa års festival för den som redan nu vill vara säker på att inte missa den. Artister och mer info kommer att släppas löpande under hösten och nästa år.