Succéhelg på bio

jul 24, 2023

Foto: Filmstaden

Helgens efterlängtade biopremiärer av Barbie och Oppenheimer gör helgen till den bästa sedan januari 2020. 75 procent av alla besökare i helgen såg antingen Barbie eller Oppenheimer. Barbie ligger även på 10:e plats i topplistan för bästa julipremiär någonsin och har slagit både Mamma Mia 1 och 2. Från idag och framåt har vi redan sålt över 40 000 biljetter till Barbie och Oppenheimer.

Båda filmerna hade premiär den 21 juli och har lockat delvis olika målgrupper men det finns även en grupp av entusiaster som hakat på Barbenheimer-trenden och sett båda filmerna samma dag. Hypen att se båda filmerna samma dag ser vi även på Filmstadens biografer då det redan nu är ca 1650 av Filmstadens medlemmar som köpt biljett till båda filmerna samma dag.

Det har även varit en stor efterfrågan på att se filmerna i IMAX för att verkligen maximera bioupplevelsen och vi har ett stort antal utsålda föreställningar i IMAX och även för Oppenheimer i 70mm på biograferna Rigoletto i Stockholm och Royal i Malmö.

– Vi är verkligen glada över att se att det finns ett så stort intresse för att se sommarens storfilmer på bio och det är fantastiskt roligt att vi är tillbaka på besökssiffror som innan pandemin, säger Helena Eklund, Commercial Director, Northern Europe, ODEON Cinemas Group.

Juli ser också ut att bli årets hittills bästa filmmånad med just Greta Gerwigs efterlängtade Barbie och Christopher Nolans Oppenheimer samt den sjunde delen i den ikoniska franchisen Mission: Impossible Dead Reckoning Part One med Tom Cruise och Elementärt som största filmer.