Sedan det första loppet 2012 har The Color Run växt från ca 50 events och 600 000 deltagare till mer än 100 events och över 1 miljon deltagare år 2014. Förra året deltog över 6 000 stockholmare i The Color Run, där de löpande deltagarna tar sig igenom den fem kilometer långa banan och samtidigt pudras med färgat majsmjöl.

I år har intresset ökat markant. De första rabatterade biljetterna till Stockholm i början på februari sålde slut på enbart bara några sekunder hos Billetto.se, vars server nästan gick ned på grund av det höga trycket. Ytterligare 1300 Early Bird biljetter sålde slut på 10 min. I morse släpptes biljetterna för deras event i Göteborg och även där försvann de första på enbart tre minuter.

The Color Run har ingen tidtagning, de har färgfest istället!Med andra ord, man springer för att det är roligt, inte för att komma först. Vid varje kilometermarkering kastas det färg över deltagarna och spelas musik. Vid mållinjen kulminerar detta i en enorm färgexplosion och fest. DJ’s serverar sommarens skönaste beats till tusentals deltagarna som kommer vara täckta i ett hav av färger från topp till tå. Årets färggladaste serotoninfest. En hyllning till hälsa, glädje och gemenskap.

The Color Runs event i Göteborg i år kommer bjuda på en rad spännande överraskningar. Inte minst kommer en efterfest ta plats i anslutning till loppet för +18 som kommer vara gratis för deltagare och volontärer samma kväll. Eventet kommer även innehålla lokala artister och talanger. The Color Run skapar med detta inte bara ett lopp utan även ett av Göteborgs främsta kulturevent 2015.