Sverige var beredda på ett frejdigt spelande Schweiz. Det blev ett galet målkalas som Sverige vann med 11-7.

Efter sju minuter bröt Viktor Hansson ett vågat schweiziskt uppspel och släppte vidare till Jonas Larsson som säkert sköt 1-0 till Sverige. Tvåan skulle komma i powerplay, där en del förändringar gjorts sedan matchen mot Tjeckien.
– Vi bytte några gubbar, plockade bland annat in Niko (Nikolaus Moberg). Den stora skillnaden tycker jag var att vi var mer effektiva, säger förbundskapten Puskala.

Det var Simon Berg som utökade den svenska ledningen med ett rungande skott som gick ribba in.
– Det var ett bra skott. Men det var en del tur också. Jag vet faktiskt inte ens om den var inne, säger han.

Berg som precis som igår visade stor pondus i defensiven tyckte laget gjorde en uppryckning från gårdagens förlust mot Tjeckien.
– Vi gör det väldigt bra på de flesta femmorna. Visst, vi släpper några billiga mål men som helhet gör vi det bra. Vi var mer på hugget och hade mer disciplin i avsluten. I går var det lite frustrerat.

Innan perioden var över hade Isak Stöckel bågat in en kasse och firma Götz-Moberg visade att de fungerade ypperligt tillsammans med Anton Åkerlund som även fick sätta dit fyran. Dittills hade Schweiz mäktat med ett mål framåt, detta genom lille lurige Jan Zaugg, deras klart bästa spelare.

Zaugg gjorde sitt andra mål för matchen i inledningen av period nummer två men dryga tio minuter in i densamma kom Sveriges ryck. 4-2 blev till 9-4 i det målfyrverkeri som firades av i Vodova Arena.
– Vad ska man säga? Vi hade pratat om försvaret och så blir det 18 mål i matchen. Det var lite trevande igår och vi får mer utslag idag så det känns ändå ganska ok trots att vi släppte sju mål, säger Puskala.

Resultatet skrevs till slut till 11-7 och Puskala tycker att det var en kollektivt bättre insats i dagens match.
– Alla femmor var med och producerade, men ska jag lyfta någon så är det Viktor Hansson. Han var bra i båda ändarna.

Matchfakta
Schweiz-Sverige 7-11 (1-4, 3-5, 3-2)

Imorgon blir motståndet tuffast möjliga när man ställs mot Finland. Du ser matchen HÄR med start 09.00