Att ge lokala band med anknytning till Sjuhärad en scen att spela på är ett av målen med våra förband under Sommartorsdagarna® och att ge Boråspubliken en möjlighet att upptäcka en ny favorit är ett annat. Förbanden, liksom huvudartisterna, representerar en mängd olika musikgenrer och bjuder även i år på musik för många olika smaker och som vanligt har mycket energi lagts på att skapa ett program som präglas av hög kvalitet.

Jens Ekelin, ansvarig för bokningarna av förbanden inför Sommartorsdagarna® 2017 säger såhär om årets förband – ”Jag är otroligt glad att den musikaliska bredden och representationen för årets förbandsakter är bättre än någonsin. Som vanligt är vi lyckligt lottade med lyxproblemet att ansökningarna varit alldeles för många för så få platser. Borås och dess omnejd är grymma musiktrakter, tro inget annat och urvalet är otroligt svårt att färdigställa. Nu är det dock äntligen klart att varje huvudakt även i år kommer att få en väl värdig uppvärmning. Den här uppställningen av fantastiska musiker kommer att bjuda Boråspubliken på mångsidiga uttryck för glädje, mod och engagemang från hängivna artister som alla är stolta över sin stad och musiken som frodas där.”

Förband – Sommartorsdagarna® 2018

28 juni – The Flying Bumblebees

 

 

 

 

 

 

 

5 juli – Urban Views
12 juli – Chromedust

 

 

 

 

 

 

 

 
19 juli – Mackan n Matthew

 

 

 

 

 

 

 

 

 
26 juli – HannaJolin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 augusti – StagHunt

 

 

 

 

 

 

9 augusti – Truck

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

28 juni
Huvudartist: Uno Sveningsson
Förband: The Flying Bumblebees (på scen 20.00)
Med den nyligen släppta singeln “Doors” är Petra Johnson och Sara Pettersson väl rustade för att erövra publikens gunst den första Sommartorsdagen. Duon och deras välrenommerade medmusikanter sprider humor och framförallt (med deras egna ord): värme även om det är svinkallt ute. Fast det kommer det ju inte vara.

5 juli
Huvudartist: Jireel
Förband: Urban Views
Borås mest aktuella hiphop och RnB-kollektiv som med starka budskap och positiv kraft sprungen ur verkligheten kommer att få hela torget att gunga. En bättre öppning för Jireel hade vi inte kunnat frammana då både han och ungdomarna Urban Views delar likartad bakgrund som kommer att engagera alla som kommer dit och delar gemenskapen och glädjen.

12 juli
Huvudartist: Brolle
Förband: Chromedust
En samling talangfulla musiker som är direkta arvtagare till den kompromisslösa klassiska rockens guldålder, en tid där musikalitet faktiskt spelade roll. Med en kombination av starkt samspel, smidd över många sena kvällar har de skapat en härlig och intensiv repertoar, som levereras med spelglädje och grym scennärvaro.

19 juli
Huvudartist: Miss Li
Förband: Mackan n Matthew
De två syskonparen Marcus & Anna Claesson och Mattias & Daniel Palm rör sig genremässigt över ett brett pop-spektra, alltid omisskännligt svenskt. Vackra stämmor, egensinnigt driv och tydligt fokus på texter och budskap gör Mackan n Matthew till ett av de mest intressanta banden från Sjuhäradsbygden just nu. Lyssna bara på senaste given ”Genom brott” som kommer att bereda väg för gruppen för lång tid framöver.

26 juli
Huvudartist: Linnea Henriksson
Förband: HannaJolin
Finalvinsten i P4 Nästa 2017 var självklar så snart Hanna Hultman och Jolin Skoglund äntrade scenen. Duon är hungrig, vass och arbetar stenhårt för sin dansanta pop/RnB som kommer att slå gnistor över torget inför Linnea Henriksson. Fierce är bara förnamnet, HannaJolin är redan stjärnor, det är bara världen som skall hinna ikapp och förstå det.

2 augusti
Huvudartist: Art Nation
Förband: StagHunt
Den gitarrdrivna rocken har alltid frodats i Borås och StagHunt håller den fanan högt när de riffar, bankar och dundrar iväg sina väggvältare och taklyftare till låtar på senaste plattan ”Does”. För alla de som diggar den hårdare rockens guldkalvar från 80-, 90- och 00-talet sammanslaget i ett och samma band får inte missa StagHunt.

9 augusti
Huvudartist: Johan Boding – Night of Queen & Choir
Förband: Truck
Sommarens sista torsdagskväll avslutas som vanligt på topp med en redig dos erfaren rock och blues signerad Truck. Mer tydliga anor från Borås musikliv går knappast att uppbringa, Truck bildades redan 1968 på Solbackens fritidsgård av Lennart Kettil, bas och sång (avled 2006), Claes Ejdemyr, gitarr och sång (hoppade av 1975) och Svenne Blomkvist, trummor. Fortfarande aktiv. Nu firar Truck 50-års jubileum med sättningen kompletterad av: Christer Andersson, gitarr och sång sedan 1976 och Morgan Lansford, bas, synt och sång sedan 2016. En bubblande blandning av Blues, rock och en gnutta progg kommer att få torget att gunga. Såväl för de som följt bandet genom alla år till en ny skara fans. Får inte missas!

Arrangör
Det är staden och näringslivet som gemensam bjuder på Sommartorsdagarna® i Borås. Sommartorsdagarna® startades 1989 och har sedan dess arrangerats av centrumbolaget Borås City. Sedan 2010 är det kommunala destinationsbolaget Borås TME medfinansiärer.