Aldrig tidigare hade så många åskådare (1022) lockats att se en dammatch i Euro Floorball Tour. Då passade Sverige på att visa upp ett stundtals bländande spel.

– Kul att det händer i Sandviken. Det är egentligen mer bandytradition här, framför allt i den här arenan. Riktigt kul för innebandyn och kul för Sandviken, säger Anna Wijk.

Senast lagen drabbade samman var i VM-semifinalen i Tammerfors. Då vann Sverige med 7-3. Schweiz var långtifrån ofarliga inledningsvis. Framför allt skapade SSL-bekantingarna Ruttimann och Bärtschi en rad lägen. Men precis som i gårdagens match mot Tjeckien skulle det lossna för Sverige. När matchuret närmade sig 18 minuter höll sig Iza Rydfjäll framme och petade in en retur. Kort därefter spelade hon fram Anna Jakobsson som utökade till 2-0. Alldeles före första periodpausen tryckte Stephanie Boberg iväg ett tungt skott som innebar 3-0.
– Det var en tuffare match idag och vi är lite tröga i starten idag igen. Jag vet inte riktigt vad det beror på men de är väl med på ett annat sätt från start och till slut orkar de inte hålla emot när vi maler ner dem, säger Anna Wijk.

Tio minuter in i mellanakten serverade Sofia Joelsson en volleymacka just till Anna Wijk. Wijk tackade genom att lägga in 4-0 till Sverige. Wijk berömmer debutanten efter matchen.
– Vi har ett bra rull i femman och det har varit riktigt kul. Joelsson kommer in med bra fart och energi, hon har gjort det riktigt bra.

Ett par minuter senare fick Johanna Hultgren rulla in sitt första landslagsmål, fint framspelad av Anna Jakobsson. Schweiz lyckades inte få hål på Sverige. De lägen de fick motades undan av Amanda Hill som utsågs till matchens lirare i sin landslagsdebut. I slutet av andra perioden fick de chansen att spela i numerärt överläge. Istället för reducering rann Sara Helin igenom och rundade Helen Bircher i schweiziska kassen.

Den svenska dominansen höll i sig även i den tredje perioden. Slutresultatet skrevs till 9-0.

Imorgon avslutas Euro Floorball Tour med match mot Finland. Då hoppas Anna Wijk att hennes Sandviken levererar ett nytt rekord.
-De har ramat in det bra, delat av arena bra så det blir bra tryck. Hoppas det kommer ännu fler imorgon.

Matchfakta
Sverige-Schweiz 9-0 (3-0, 3-0, 3-0)

Första perioden
1-0 (16.42) Iza Rydfjäll (Johanna Hultgren)
2-0 (18.24) Anna Jakobsson (Iza Rydfjäll)
3-0 (19.50) Stephanie Boberg (Amanda Delgado Johansson)

Andra perioden
4-0 (9.57) Anna Wijk (Sofia Joelsson)
5-0 (11.28) Johanna Hultgren (Anna Jakobsson)
6-0 (15.02) Sara Helin (Cornelia Fjellstedt)

Tredje perioden
7-0 (1.06) Emelie Wibron (Josefina Eiremo)
8-0 (13.18) Malin Eriksson (Anna Wijk)
9-0 (16.48) Malin Eriksson (Anna Wijk)