Den 10-17 september är det dags för Kretsloppsveckan – Borås årliga temavecka kring miljö och hållbarhet. Nytt för i år är att veckan inleds redan på lördagen, med picknickfestival i Stadsparken.

– Det kommer att bli en dag med många spännande aktiviteter. Vi kommer också dela ut årets miljöpriser i samband med picknickfestivalen, säger Tobias Henning, kommunikatör på Orangeriet.

Picknickfestivalen äger rum i Stadsparken lördagen den 10 september klockan 14 till 20. Man kan antingen ha picknick i gräset med egen matkorg, eller också ta med sig en maträtt, frukt från trädgården eller något annat till ett gemensamt knytisbord.

På dansbanan kommer det finnas en matmarknad. Under dagen finns också tillfälle att testa Orangeriets nya lånelådcykel, byta frön tillsammans med Naturskyddsföreningen, få sin cykel justerad av Borås Mobila Cykelkök eller ta med sig äpplen och testa en äppelmustare. Det blir även olika workshops vid Orangeriets uteservering.

Stadsparkens scen kommer fyllas med musik och framträdanden under stor del av dagen. Naturvårdspriset och Borås Stads interna miljöpris delas ut på scenen klockan 14.30.

Festivalen avslutas inne på Orangeriet där det blir presentation och visning av trailern till dokumentären om projektet ”La Finca Humana” och skypesamtal med filmaren Brian Olsson.

Kretsloppsveckan fortsätter sedan med bland annat lunchföreläsning på Orangeriet på måndag. Då berättar David Mathiasson om hur idén bakom Fritidsbanken – att låna ut sport- och fritidsprylar gratis – växte fram.

Picknickfestivalen

Picknickfestivalen är en del av Kretsloppsveckan och är ett samarrangemang mellan Borås Stad, Folkuniversitetet, Studiefrämjandet och Naturskyddsföreningen.