Borås

Orienteringsmästerskap tar sikte på Borås

Hestra IF bjuder in till Götalandsmästerskap (GM) och nationella tävlingar i orientering för ungdomar och juniorer 9-11 augusti. Tävlingen inleds med sprint i centrum och på lördag och söndag byts stadsterrängen mot skogen med Kransmossens friluftsområde som utgångspunkt för lång – och medeldistans samt stafett. Här avgjordes även två etapper under O-Ringen 2015.

– Terrängen passar alla, svårt på vissa ställen och bitvis tufft med mycket kupering, säger banläggaren Elsa Lindeblom. Vi har jobbat hårt för att få till bra långsträckor med många vägvalsmöjligheter.

Hestra IF har under flera år satsat mycket på att lyfta fram unga på nyckelpositioner, och så även i Götalandsmästerskapens arrangörsstab. I spetsen står fem kvinnliga tävlingsledare som alla belyser vikten av att unga och äldre samarbetar för att skapa en så bra tävlingshelg som möjligt.

– De yngre i klubben har ett fantastiskt driv och vill gärna testa nya idéer för att utveckla arrangemangen, samtidigt får man inte glömma att det är den äldre generationen som sitter på mycket av kunskapen. Så vi tror att samarbete dem emellan kan skapa bra arrangemang och även säkra kunskapen i framtiden, säger Alice Aroneng.

I samband med Götalandsmästerskapen arrangeras även två nationella tävlingar, en långdistans på lördagen och en medeldistans på söndagen, som är öppna för alla som vill delta. Arenan är densamma som för GM-klasserna.

Pierre Jönsson Ågren
pierre@borasnyheter.se