Förhandsfavoriten Filippa Möörk levde upp till allas förväntningar. Efter 54 spelade vann Karlstadtjejen Skandia Tour Elit med hela åtta slag. På killsidan tog landslagsspelaren Tim Widing hem segern. Äntligen, min första seger på touren, den har jag verkligen väntat på, säger han.

– I helgen avgjordes Skandia Tour Elits femte omgång. Spelplats den här gången var Hooks GK i Småland. Startfältet bjöd på flera namnkunniga golfjuniorer, där Filippa Möörk var stor favorit på tjejsidan. Filippa, som dominerat stort i år, fortsatte sina framgångar även den här helgen.

Efter stabilt spel hela vägen gav hon inte sina medspelare en chans i tävlingen. Efter tre spelade rundor var Filippa överlägsen segrare på plus ett totalt, åtta slag före tvåan. Det kändes som jag hade mer att ge, jag spelade bättre andra dagen. Jag är jätteglad och målet var att vinna. Ett stort tack till min mamma som var med mig hela helgen och stöttade, säger hon.

Nästa delmål för Filippa är nu World Junior Girls Championship i mitten av september. Det ska bli jättekul, vi i laget siktar på medalj, inget annat räknas.

Första segern för Widing

– På killsidan var det en efterlängtad seger som kom från Tim Widing. Jönköpingsspelaren, från A6 Golfklubb, spelade på sin allra högsta nivå under finaldagen och stod för suveräna 66 slag, minus sex. Det innebar att Widing kunde ta hem sin första seger på Skandia Tour Elit.

Äntligen! Det här har jag verkligen längtat efter. Jag har inte alls lyckats få ihop det på Skandia Elit under året. Och att få vinna här på Hook där jag en gång i tiden slog mina allra första slag känns helt fantastiskt. Banan har varit suverän och jag tror att det kan ha gynnat mig att jag känner till den så pass väl. Puttningen var det som gjorde scoren låg även idag, så det känns oerhört kul att jag har börjat få ordning på den, säger Tim Widing.