Hon är programledare, artist och även designer och följs av hundratusentals på sin blogg och instagram. Nu kan Rebecca Stella Simonsson från Borås lägga till deltagare i Let’s dance i sin meritlista. På Fredag sänds första avsnittet av Let’s dance.

De dansar i Let’s dance 2015:

1. Nanne Grönvall, 52, artist.
Nanne Grönvall har vi sett många gånger i Melodifestivalen, där hon vann den svenska finalen 1996 som en del av gruppen One More Time. Musik vet vi att hon kan – men hur är det med pardans?

2. Jonas Björkman, 42, tennisess.
Som tennisspelare samlade Jonas Björkman på sig 54 dubbeltitlar och 6 singeltitlar – samt gjorde ”Brysselsteget” berömt. Ska även en Let’s dance-titel hamna i troféskåpet?

3. Jenny Strömstedt, 42, programledare.
Nyhetsmorgons stolthet går i kollegan Steffo Törnqvists fotspår och ger sig i vår in i Let’s dance-bubblan för att se om hon kan slå Steffos andraplats med en vinst.

4. Marie Serneholt, 31, artist och programledare.
Redan som ung var både musik och dans en självklar del av Marie Serneholts liv då hon blev känd för världen när hon slog igenom som en del av popgruppen A-teans. Sedan dess har hon växlat musiken och dansen med programledaruppdrag vilket gör henne till en vass kandidat i årets startfält.

5. Ingemar Stenmark, 58, skidlegend.
En av Sveriges genom tiderna främsta alpina skidåkare med både OS- och VM-guld runt halsen ska nu visa vad har går för på dansgolvet i Let’s dance 2015. Blir det ett guld där med tro?

6. Alex Hermansson, 22, gymnast och barnprogramledare.
Känd från Talang, otaliga youtubeklipp, barnprogram och underhållningsgruppen Rackartygarna. Nu snörar gymnasten Alex Hermansson även på sig dansskorna och ställer upp i Let’s dance 2015.

7. Rebecca Stella Simonsson, 29, designer och bloggare.
Kvinnan som har många strängar på sin lyra tar sig an utmaningen i Let’s dance 2015. Rebecca Stella Simonsson har hunnit med allt från att designa kläder och släppa musik till att vara nattklubbschef. Vi får se om hennes breda arbetsvana kan leda till guld.

8. Jonas Hallberg, 44, stylist.
Med klienter som Cameron Diaz, Cindy Crawford och Scarlett Johansson är stylisten Jonas Hallberg ett hett namn bland Hollywoods kändisar. Men i vår tar han en paus från glamouren i Los Angeles för att sikta på förstaplatsen i Let’s dance 2015.

9. Simon Sköld, 27, MMA-fighter.
Nu blir det att ta till med hårdhandskarna när MMA-fightern Simon Sköld sätter på dansskorna i Let’s dance 2015. Kanske kan han få ett och annat tips av sambon Camilla Läckberg som kom fyra i tävlingen 2012?