Bostadsbolaget Bostäder i Borås hyllar stadens invånare i ”Boråsare”, en fotoutställning som lyfter fram de osynliga berättelserna hos stadens invånare. Utställningen är ett samarbete med fotografen Mats Alfredsson och pågår 28 september till och med 21 januari på Abecita Popkonst & Foto.

Genom sin lins fångar Mats Alfredsson de autentiska och uppriktiga berättelserna av Borås invånare mitt i vardagen. Bilderna kompletteras med människornas tankar om vad som är viktigt i livet. Korta nedslag som ger ännu en dimension till berättelsen, i texter skapade av Bostäder i Borås kommunikatör och skribent Malin Hellstrand. ”Boråsare” är en del av bostadsbolagets 100-årsjubileum och modellerna har valts ut bland bolagets hyresgäster.

– För oss är ”Boråsare” mer än en utställning. Det är en resa genom människorna i Borås där varje fotografi är en dörröppnare till en persons värld. Det är en påminnelse om att bakom varje ansikte finns en berättelse värd att berättas och lyssnas på, säger Malin Hellstrand.

Utställningen bjuder in besökarna att reflektera över vad det innebär att vara en del av Borås. Den utforskar de gemensamma värden och drömmar som förenar oss, och den inverkan staden och dess invånare har på varandra. Förhoppningen är att förena och bidra till än mer gemenskap.

– Vi är glada att kunna erbjuda denna utställning till allmänheten och hoppas att den kommer att inspirera och beröra alla som ser den. Det är en hyllning till människorna i Borås – både de som fötts här och växt upp i staden och till oss som senare valt att kalla den sitt hem, fortsätter Malin Hellstrand.

FAKTA
”Boråsare” är en del av Bostäder i Borås 100-årsfirande

17 personer från hela staden medverkar i utställningen

Fotograf: Mats Alfredsson, boråsbördig streetfotograf

Skribent: Malin Hellstrand, kommunikatör på Bostäder i Borås

Utställningstid: 28 september 2023 – 21 januari 2024