Poesi, progg, hip hop och death metal mot orättvisor, för människors lika värde. Så avrundas Borås Pride 2016 på Textile Fashion Center. Direkt efter Prideparaden i morgon lördag, så intar dj Katja, Mimie Märak, Lash, Strula med Siri och Zephyra scenen på Textile Fashion Centers innergård.

Från Stockholmsbandet Strula med Siri blir det lesbisk progg på svenska med texter där de tar stark ställning mot rasism, sexism och homofobi. Näst ut är systrarna Lash, hip hip duon från Hulta i Borås som förra året vann Aftonbladets tävling Nästa nivå och spelade in låten ”Två fingrar” ihop med svenska rapparen Silvana Imam. Texterna handlar om orättvisor och systrarna vill med sin musik ge röst åt de kvinnor som inte har samma möjlighet att uttrycka sig.

Utomhuskonserten avslutas med death metal bandet Zephyra. Med rötterna i trash och melodiös death metal laddar Zephyra nu inför två europaturnéer, en andra video och skrivsläpp i augusti med än djupare och tyngre ljud och Åsas fulländade stämma på sång. Innan dess kommer de till Borås för att fira målgången för Borås första Pridefestival.

– Det engagemang, driv och den positivism vi fått från alla artister är överväldigande, säger Therese Jacobzon, RSFL Borås. Dessa artister kommer kunna ge alla boråsare en upplevelse på olika plan och jag tillsammans med RFSL Borås styrelse är tacksamma över artisternas olika budskap som står i linje med våra värderingar. ”Poesi, progg, hip hop och death metal mot orättvisor, för människors lika värde”, det är kärnan av vad vi vill uppnå med Borås Pride. Uppmärksamma med musik den kraft som ordet har, den kraft som dessa artister har och som alla vi har tillsammans

På innergården bygger restaurang The Company upp festivalområde med mat och dryck och för de som vill fira vidare fortsätter kvällen i restaurangen med burleskshow signerad The Ravishing Byrds.

Infinn dig 17:30 (bussgatan vid Storknallen, lördag 2 juli) paraden avgår kl 18.00 eller hoppa på utmed paradvägen. Var i paradtåget du vill gå bestämmer du själv.

Obs: Det rödstreckade är vilken väg paraden kommer att ta.