I förra veckan lanserades Silent Bus Sessions, en kampanj från samarbetsprojektet ElectriCity. Musikvideorna med Zara Larssons och Seinabo Seys konserter på Västtrafiks linje 55 har blivit en viral succé – under torsdagen når filmerna 2,5 miljoner visningar.

Allmänheten fick upp ögonen för Silent Bus Sessions redan under inspelningarna i början av september, då två av Sveriges hetaste artister dök upp och uppträdde på elbussarna på Västtrafiks nya linje 55 i Göteborg. Sedan kampanjen startade den 22 september har de fyra musikvideor som släppts visats över 2,3 miljoner gånger och fått mycket positiv uppmärksamhet, inte minst i sociala medier.

Filmerna har även nått utanför Sveriges gränser och blivit omskrivna i bland annat Tyskland, Brasilien, Japan och USA.

– Med hjälp av Zara Larsson och Seinabo Sey väcker vi uppmärksamhet för vår elbusslinje på ett sätt som jag hoppas ökar människors intresse för hållbar utveckling i allmänhet och kollektivtrafik i synnerhet. Vi har fått mycket positiv respons på kampanjen. Det känns riktigt bra, säger Västtrafiks vd Lars Backström.

Mest delad hittills är videon med Seinabo Seys låt ”Younger”. Men även Zara Larssons helt nya låt ”Better You” har rönt stor uppmärksamhet med totalt en halv miljon visningar. Alla videor finns HÄR

Zara Larsson – Silent Bus Sessions – Better You (Acoustic)
https://www.youtube.com/watch?v=mWb5dP7gNgo

Seinabo Sey – Silent Bus Sessions – Younger (A cappella)
https://www.youtube.com/watch?v=ZY08mr1k-rI