I dag var det full fart på Mantorp Park. I morgon är det dags för race i Frihamnen i Göteborg. Förra helgen var det fri fart som gällde i Borås, Helsingborg och Uddevalla. Drygt fyratusen löpare gör under våren sitt bästa för att springa till sig en bra tid på milen. Med nio veckor kvar till Göteborgs-Varvet är det dags att skaffa sig en bra startposition i världens största halvmaraton.

Över 60 000 löpare anmäler sig årligen till Göteborgs-Varvet. Löparna seedas in i olika startgrupper som släpps iväg med några minuters mellanrum, under tre timmar. Var löparna placeras i startfältet avgörs genom seedning baserat på om deltagaren sprungit Göteborgs-Varvet tidigare, deltagit i Göteborgs-Varvet Seedningslopp eller om deltagaren har uppnått speciella kvaltider på halvmaraton eller maraton.

Seedningsloppen mäter 10 km och är öppna för alla, oavsett om man siktar på Göteborgs-Varvet eller ej, och är för många ett bra tillfälle att testa hur det är att tävla och känna på formen.

Till GöteborgsVarvet Seedningslopp i Frihamnen i Göteborg i morgon, som är det sista av 20 seedningslopp som arrangerats under det senaste året, är över 2 200 löpare föranmälda. Starten går den 20 mars kl 13:00, efteranmälan och nummerlappsutdelning är öppen från kl 10.

Den 20 mars är också sista dag för att lämna in uppnådda och godkända seedningsresultat från andra lopp till Göteborgs-Varvet.