Hiphopkungen Petter. Mellokungarna Samir och Viktor, och så en hemlig premiärartist. Där är uppsättningen som ska höja tempen i Alingsåssommaren. Sommaronsdagar är den största satsningen som vi gjort i sitt slag, säger Mats Byström, eventansvarig på Alingsås Business Center.

Potatisfestivalen brukar vara tiden för artistuppträdanden i det fria.Men i år såg Mats Byström och Anna Grill på Alingsås Business Center sin chans att förlänga konsertsäsongen. Tillsammans med de andra aktörerna i Estradgruppen kom de sedan fram till det nya konceptet Sommaronsdagar.- Vi har en scen stående i Åmanska parken under hela sommaren. Den kan ju inte bara få stå tom, säger Anna Grill.
Sagt och gjort påbörjades arbetet med att fylla scenen och resultatet blev bättre än vad de kunnat föreställa sig.- Känns som att vi knappt hunnit lyfta luren och berätta att vi ringer från Alingsås innan artisterna skrivit in datumet i kalendern. Artisterna verkar gilla Alingsås helt enkelt, berättar Mats Byström och Anna Grill som båda måste stanna upp i resonemanget för att le glatt åt gensvaret.

För nej, det är inte heller vilka artister som helst som nu bokats upp för nya storsatsningen Sommaronsdagar.Svensk hiphops frontfigur Petter är klar, liksom Samir och Viktor som ständigt är i ropet sedan de tog Sverige med storm tack vare mellohiten ”Bada Nakna”.
– Den tredje artisten, som också kommer bli först ut i sommar (22/6) får vi tyvärr inte avslöja än av rättighetsskäl men jag kan nog lova att det inte är många som kommer känna sig besvikna när vi presenterar det namnet, menar Mats Byström med eftertryck.

Alla konserter kommer hållas i Åmanska parken intill Estrad, Kulturhuset och First hotel Grand Alingsås. Hotellet och restaurang Harrys är samarbetspartners till Alingsås Business center och Alingsås kommun kring konserterna och har sina faciliteter tillgängliga på olika sätt i samband med Sommaronsdagar. Redan nu går det att boka biljetter via Ticketmaster.se och ett paketpris för alla tre konserterna kommer att erbjudas.
– Vi har aldrig gjort en liknande satsning med återkommande konsertkvällar, men jag tror det är något som saknats och jag är övertygad om att det kommer bli mycket folk alla gånger så det är nog inte dumt att boka sina biljetter så tidigt som möjligt, menar Anna Grill.

Programmet för Sommaronsdagar:

22/6 – Hemlig artist

29/6 – Samir & Viktor

6/7 – Petter