Alingsås

Västsveriges mest cykelvänliga arbetsplats ska koras

Nu drar årets omgång av ”Cykelvänlig arbetsplats” igång runtom i Västsverige. Jag tycker vi har goda förutsättningar för att utvecklas som cykelstad och hoppas att det är någon arbetsplats i Alingsås som vinner, säger Arash Borhan, trafikplanerare och projektledare på Alingsås kommun.

Snön har knappt lagt sig, men årets mest cykeltäta period är runt knuten. Då är det passande att Västra Götalandsregionen nu rullar ut årets upplaga av ”Cykelvänlig arbetsplats”. Tanken är att inspirera arbetsplatser och deras anställda runtom i regionen att se till så att gatorna och parkeringsplatserna fylls av tvåhjuliga fordon. Beroende på i vilken utsträckning arbetsplatser möjliggör och uppmuntrar cykling har de chans att vinna utmärkelsen som årets mest cykelvänliga arbetsplats i Västsverige. Utmanarna bedöms utifrån kriterier som duschmöjlighet och tillgång till cykelparkeringar.

Arash Borhan hoppas att vinnaren finns här i Alingsås. Han uppmanar nu arbetsplatser att registrera sig och ge sig in i matchen.  Alingsås tätort är en kompakt stad med goda möjligheter för hållbart resande. Jag kan tänka mig att det är upplyftande att bli certifierad som cykelvänlig arbetsplats säger Arash.

Han tycker också det är särskilt passande att kommunen deltar i utmaningen i en period då det görs satsningar för att främja cykling. Cykeln är ett hållbart alternativ både för miljön och för hälsan. Jag hoppas att många antar utmaningen.

Pierre Jönsson Ågren
pierre@borasnyheter.se