Idag är det världspremiär för Halloween på Liseberg. Med tre nya skräckhus, godisregn och 10 000 pumpor har nöjesparken fått en helt ny kostym. Målet är att göra Göteborg lite mer spännande under höstlovet.

Det är 15 år sedan Liseberg senast skapade en ny säsong. Året var 2000 och säsongen hette Jul på Liseberg – en succé som sedan dess lockat en halv miljon gäster varje år och varit den främsta anledningen till Julstaden Göteborgs framgångar. Nu hoppas Liseberg kunna åstadkomma samma utveckling med höstlovsveckan.

– Vi har sett att det finns en efterfrågan på upplevelser under höstlovet, särskilt bland barn och ungdomar, säger Andreas Andersen, vd på Liseberg.

Det är en helt ny sida av Liseberg som möter besökarna idag kl 12.00, när grindarna för första gången öppnas för Halloween. I spåren efter en gigantisk höststorm har Liseberg bytt skepnad. Omkullvälta träd, drivor med höstlöv, 10 000 pumpor, över 30 fågelskrämmor, 200 paraplyn och mängder av halm gör parken i det närmaste oigenkännlig.

– Halloween är helt annorlunda jämfört med sommaren eller julen. Det är en helt ny säsong och det märks i parken, säger Andreas Andersen.

Halloweenupplevelsen på Liseberg innehåller något för alla; från bus och godis för de yngre gästerna till skräck och blod för de lite äldre. I Kaninlandet, som smyckats med paraplyer, häxkvastar, halm och pumpor, bjuds det på godisregn och discodans och på Storgatan har blixten slagit ner i godisbutikerna och resultatet är ett gigantiskt godisland.

Klockan 17.00 klämtar klockan i parken och mörkret faller. Då öppnar också de tre skräckhusen – Dockkabinettet, AtmosFear – The Experiment och Smitthärden Gasten – sina portar.

– Det är som att kliva in i en mardröm, säger Andreas Andersen.

Halloween på Liseberg håller öppet under nio dagar, från den 24 oktober till den 1 november.

Halloween på Liseberg – Bakom kulisserna