Det blev två nya pallplatser när skicrossvärldscupen körde sin andra deltävling i strålande vinterväder på Idre Fjäll. Fjolårsmästaren Victor ”VÖN” Öhling Norberg tog säsongens andra seger och Sandra Näslund slutade tvåa i damklassen.

Världscupen i Skicross har fått en ny tävlingsarena, Idre Fjäll. Ett riktigt bra arrangemang och en bra bana, konstaterade en mycket nöjd ”VÖN”, efter segern. Jag har haft en del skador och fått jobba en hel del, men desto skönare att det nu lossnade oerdentligt. Nu ser jag fram emot nästa tävling och sommarträningen kommer att bli roligare, konstaterade en strålande glad segrare.

I damklassen blev det kanadensisk seger genom Marielle Thompson före Sandra Näslund. Idag gick det snabbare och då var det roligare att köra, summerade Marielle sitt segeråk. Marielle slapp möta världscupledande Anna Holmlund som försvann i semifinal, men såg till att vinna B-finalen.

Sandra Näslund närmar sig sin första seger i världscupen, men fick nöja sig med en fin andra placering efter en tuff finalkörning.
– Det här var en mycket bra tävlingshelg och banan är perfekt, den kompletterar de brantare banorna med en teknisk och utmanande sträckning som tillåter många omkörningar, summerade FIS tävlingschef Martin Fiala.