Tidigt på onsdagsmorgonen svensk tid så stod det klart att Sverige kvalificerat sig till åttondelsfinal på Världsmästerskapen i Kuala Lumpur, Malaysia. Sverige går vidare som grupptvåor bakom Frankrike. Utslagna ur gruppen är vice världsmästarna Tyskland som hamnade först på en fjärdeplats i gruppen.

Sverige mötte på onsdagsmorgonen Tyskland i en avgörande match om vilka som skulle gå vidare till slutspel. Sverige hade fördel av bättre resultat i tidigare matcher och behövde endast två delsegrar för att säkra avancemang. Matchen inleddes med en förlust för Jon Persson men två efterföljande vinster av Kristian och Mattias Karlsson säkrade andraplatsen i gruppen och slog också med detta ut Tyskland ur VM som med detta resultat även hamnade bakom England i tabellen. Matchen mot Tyskland förlorades till sist med 3-2 men det var endast av akademiskt intresse då alla tabellplaceringar redan var avgjorda i och med Mattias Karlsson 3-0 seger över tysken Steffen Mengel.

– Ett Kroatien med sin bästa spelare Andrej Gacina i storform blir såklart tuffa att vinna över. Men jag samtidigt att det är en bra lottning då vi har en bättre bredd i laget och vi går självklart för vinst, Marcus Sjöberg förbundskapten för svenska herrlandslaget kommenterar lottningen.

Värt att notera är att Jon Persson ersatt Pär Gerell på detta mästerskap på grund av en armbågsskada på Gerell. Men i övrigt är det en skadefri svensk landslagstrupp som står redo för åttondelsfinal imorgon.

Imorgon torsdag så möter Sverige grupptrean från grupp D nämligen Kroatien. Matchen startar 09.30 svensk tid (16.30 lokal tid).