Bostäder i Borås är glada att meddela att förra årets succé Byggkollo blir verklighet även i sommar. Under förra årets kollo möttes 36 kreativa barn och fick utforska byggbranschen och tillsammans vara med och skapa framtidens Borås. I år utökas antalet deltagare till totalt 64 stycken och även i år sker veckan i samarbete med Navet och RO-Gruppen.

Förra årets nya initiativ av Byggkollo var en del av bostadsbolagets 100-årsjubileum där man ville ge barn i mellanstadiet en chans att prova på byggbranschen för att skapa intresse. I år kommer Byggkollo att äga rum under två dagar och fyra tillfällen, två i juni och två i augusti. Kollot riktar sig även i år till mellanstadieelever (barn födda 2011-2013) och startar måndag 17 juni.

Nytt för i år är vårt samarbete med Sparbanksstiftelsen som medfinansiärer. Tillsammans sätts fokus på ett viktigt ämne: att bygga för naturen. Årets tema är att skapa mulmholkar för det gröna stråket i Borås. Mulmholkar, som är ett hus för insekter och djur, kommer att vara i centrum för dagarnas kreativa projekt.

– Förra årets Byggkollo var en riktig succé och i år har vi skruvat till innehållet ännu lite till för att skapa sommarens mest kreativa dagar. Vi tycker det är extra roligt med temat som är att skapa mulmholkar då det kan ses som ett slags hyreshus för insekter och djur. Förhoppningen är att tidigt väcka intresset för vår bransch på ett meningsfullt sätt, säger Sophia Jonsson, marknads- och kommunikationschef på Bostäder i Borås.

    Byggkollo kommer att hållas på Navet under vecka 25 och 33, lunch och fika ingår i deltagaravgiften. Deltagarna får planera, strukturera och bygga en egen holk och samtidigt lära sig om konstruktion och byggnadsprocess. Verktyg och material tillhandahålls av RO-gruppen som även ställer upp med personal.