I helgen ställs alpin- och freestyleskidåkaren Jon Olsson inför en av sina största utmaningar. Då står han på startlinjen jämte Mikaela Åhlin-Kottulinsky på Hockenheimring för säsongens sista deltävling i Audi Sport TT Cup. Det är med skräckblandad förtjusning jag antar utmaningen, säger Jon Olsson, som fått expertråd av Mikaela Åhlin-Kottulinsky inför racet.

Skidstjärnan Jon Olsson är van vid höga farter och att kasta sig utför branter.- Den här gången kan jag mycket väl ha tagit mig vatten över huvudet, men att köra Audi Sport TT Cup är ett erbjudande man inte kan säga nej till, säger Jon.Audi Sport TT Cup körs som supportklass till DTM i Tyskland och Österrike. I startfältet finns 24 förare, 18 ordinarie och sex inbjudna gästförare. Journalister, kändisar, före detta F1-förare och rallyvärldsmästare kör på samma villkor som proffsen med tidskvalificering och två race. Jon Olsson är förste svensk att knipa en av de åtråvärda platserna som gästförare.Mikaela Åhlin-Kottulinsky ligger på en tionde plats totalt med en tredjeplats som bästa placering hittills under säsongen.

– Jag tror att det kan gå riktigt bra för Jon, säger hon efter att i måndags ha suttit i passagerarstolen bredvid skidåkaren i en Audi R8 V10 plus på Nürburgrings GP-bana. Detta som en uppvärmning inför helgens tävling på Hockenheim.- Han har fin känsla för inbromsningar och håller en bra linje på banan. Det finns småsaker att förbättra för att kapa de sista tiondelarna, men det gäller bara att köra på så kommer flytet.

Resultatmässigt tonar Jon Olsson ner förväntningarna:
Allt som är bättre än dåligt är jättebra! Jag saknar erfarenheten för att hänga med, därför blir det här ett test för att se var jag står och vad jag behöver jobba på för att utveckla mig som racerförare.

Följ Audi Sport TT Cup live i helgen HÄR

17 oktober: 14:55 – 15:25 race 1
18 oktober: 09:50 – 10:20 race 2