I samband med utmarschen från Ullevi efter måndagkvällen invigning av Gothia Cup på Ullevi, greps en man i 35-årsåldern, misstänkt för sexuella trakasserier. Mannen sitter nu anhållen hos Göteborgspolisen. Förhör med honom, målsägande och eventuella vittnen kommer att ske under dagen.

Från Gothia Cups sida är det självklart så att vi tar skarpt avstånd från varje form av övergrepp. Gothia Cup är världens största ungdomsturnering i fotboll, en turnering där alla är välkomna och ska känna sig välkomna och trygga. Att tre unga flickor utsätts för sexuella ofredanden är det naturligtvis helt oacceptabelt. Alla former av övergrepp är oacceptabla och om de sker i samband med Gothia Cup är det så klart chockartat för oss. Alla i vår organisation har tagit oerhört illa vid sig av det här, säger Dennis Andersson, generalsekreterare för Gothia Cup

Dennis Andersson fortsätter:

– Kan inte alla vi män och killar en gång för alla inse att vi måste respektera kvinnor och tjejer, att de inte ska behöva riskera att bli utsatta för övergrepp i något sammanhang.