I kväll, 6 juli, är det dags för årets sista Sommaronsdagar. Petter intar scenen som finalakt – och redan innan han går upp kan Mats Byström från Alingsås Business Center konstatera att Alingsåsarna gillat nya konceptet. Som mycket väl kan bli en årlig sommartradition.  Vi har fått grym respons, säger Mats Byström.

Miriam Bryant lockade nästan 2700 personer och Samir och Viktor drog över 1500 personer till Åmanska parken. Ikväll går Petter med gästartister upp på scenen för the grand final. Vi hoppas på att det kommer mycket folk också ikväll, och Petter är en artist som alltid levererar live så ingen lär bli besviken, menar Mats Byström, eventansvarig på Alingsås Business Center.

Efter en intensiv sommar kommer han, eventkoordinator Anna Grill, liksom de övriga i sommaronsdagargruppen, göra en utvärdering av sommaren och diskutera hur de ser på en fortsättning av nya sommarsuccén. Vi gjorde detta som ett försök att förlänga Alingsåssommaren och visste inte riktigt vad vi skulle få för respons, men den har varit väldigt bra. Både i form av faktiska besök och att döma av de reaktioner vi fått till oss. Nu har det också börjat sätta sig hos folk, så att utveckla sommaronsdagar ytterligare känns definitivt som en uppgift inför 2017, konstaterar Anna Grill.

Mats Byström trycker gärna också på att det skapat en arena för att lyfta fram den rika artistscenen som finns lokalt.
– En stor vinst är ju såklart att ge alingsåsarna en känsla av att du inte behöver åka iväg för att kunna ha en rolig sommar med konserter och levande stad. Sen är det en fantastisk möjlighet för oss att lyfta fram våra lokala talanger. Hur stort är det inte att ha varit förakt till exempelvis Miriam Bryant? Vi har hittat ett koncept med stora möjligheter som vi kan fundera vidare på. Det här sätter verkligen Kaféstaden på kartan. Men först kör vi fullt ös ikväll med Petter, menar Mats Byström.

Är det lika många biljetter sålda till Petter som till de andra artisterna?
– Inte än, det märks att det är semestertider och något färre personer är på hemmaplan. Men båda föregående konserter har en stor del av biljetterna sålts sista dagen så vi tror att det blir bra tyck även ikväll, säger Mats Byström.