Nu drar årets Julmys igång i Alingsås. En hel månad fullspäckat av spännande och roliga aktiviteter för alla åldrar. Under första adventshelgen kickstartar årets mysigaste evenemang med bland annat utökade öppettider och tomteparad.

Till helgen är det återigen dags för Julmys i Alingsås. – Evenemanget, som räcker hela december ut, syftar till att lyfta fram den känsla av småskalig mysighet med trähus, kullerstensgator och unika gårdar kombinerat med det stora och varierade utbudet av trevliga butiker, kaféer och restauranger kombinerat med de många julaktiviteter som Alingsås bjuder på, berättar projektledare Jenny Almén Linn.

Julmys inleds under första adventshelgen, och bjuder på tillräckligt med spännande aktiviteter för att locka både alingsåsare och andra till centrum.

– Under både lördag (28 november) och söndag (29 november) har butikerna i centrum öppet till 17.00, och under söndagen, som också är skyltsöndag, kommer flera föreningar dessutom att ställa ut och sälja lotter och ordna en massa roliga aktiviteter på stan, berättar Jenny Almén Linn.

Den mest spektakulära aktiviteten är väl kanske den klassiska Tomteparaden – där Alingsås föreningsliv med röda luvor och lysande facklor går genom staden till ljudet av Musikkårernas toner. Vid Stora torget blir det sedan uppträdande av Alingsås Luciakandidater och dans kring granen med tomtemor och tomtefar. Stadens gran ska vara på plats då också, det vill man ju inte missa, tipsar Jenny Almén Linn.

Men det är så klart inte bara inledningshelgen som har proppats full med aktiviteter. Det är julmarknader, julkonserter, pysselverkstäder, tomtebesök och massa annat kul över hela kommunen.